ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τέλος η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό – Ήττα με 1-2 από την Μακάμπι Χάιφα

Οι «πράσινοι» έψαξαν για την ισοφάριση

Τέλος η Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό – Ήττα με 1-2 από την Μακάμπι Χάιφα

O Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ήθελε έστω την ισοπαλία για να πάρει την 3η θέση και να συνεχίσει στο Europa Conference League, ωστόσο ηττήθηκε με 1-2 και έμεινε εκτός Ευρώπης. 

Οι Πράσινοι έπαιζαν για δύο αποτελέσματα και αυτό μάλλον δεν τους έκανε και τόσο καλό αφού μπήκαν στο παιχνίδι πιο χαλαρά από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν λειτουργούσε καλά στη μεσαία γραμμή και έδινε, έτσι, τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς να κυκλοφορούν σχετικά άνετα τη μπάλα και να βγαίνουν μπροστά ψάχνοντας τον τρόπο για να απειλήσουν.

Η Μακάμπι έδειχνε να πατάει καλύτερα και αυτό, δυστυχώς για την ελληνική ομάδα, το έδειχνε και το σκορ από το 20ο λεπτό, αφού η σέντρα του Κορνούτ από αριστερά έφερε την κεφαλιά του Νταβίντ για το 0-1, το οποίο πάγωσε τη Λεωφόρο.

Λίγα λεπτά μετά, στο 26′, σκόραρε και ο Πιερό αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρξε επιθετικό φάουλ στον Σένκεφελντ και το γκολ δεν μέτρησε, με τον Παναθηναϊκό να φαίνεται για πρώτη φορά στο 30′, όταν ο Βαγιαννίδης σέντραρε από δεξιά και ο Ιωαννίδης πήγε για γκολάρα με τακουνάκι αλλά Κεούφ απέκρουσε ενστικτωδώς και στην εξέλιξη της φάσης είπε «όχι» και στον Αϊτόρ κρατώντας το 0-1.

Αυτό που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου δηλαδή, παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι πίεσαν αρκετά για την ισοφάριση πριν πάνε στα αποδυτήρια.

Στο 48′ όμως ο Παλάσιος σούταρε πάνω από τα δοκάρι, αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, ενώ στο 52′ ο Γέντβαϊ με κεφαλιά μετά από κόρνερ, έστειλε την μπάλα σύριζα με το κάθετο δοκάρι. Ακόμη πιο κοντά έφθασαν οι γηπεδούχοι στο 64′, αλλά ο Αράο δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα εξ επαφής και προ κενής εστίας, μετά από κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει την Χάιφα στην περιοχή της σε όλο αυτό το διάστημα, αλλά οι Ισραηλινοί κατάφεραν να “τελειώσουν” το ματς στην πρώτη τους αντεπίθεση στο 74′. Μετά από γύρισμα από αριστερά, ο Τσέρι σούταρε εξαιρετικά μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο ματς.

Οι “πράσινοι” δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να “πιέζουν”, χάνοντας ευκαιρίες για μπουν ξανά στη “μάχη” για την πρόκριση. Ο Ιωαννίδης σκόραρε τελικά μετά από κόρνερ στο 89′ και έκανε “θρίλερ” τα τελευταία λεπτά στη Λεωφόρο, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ.   Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε έτσι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χάνοντας και την ευκαιρία να συνεχίσει στο Conference League, με τη Μακάμπι Χάιφα να παίρνει το “εισιτήριο” για τα play off της τρίτης διοργάνωσης της UEFA.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (81′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (69′ Τσέριν), Μπερνάρντ, Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Αϊτόρ (89′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μακάμπι Χάιφα: Κεούφ, Γκέρσον, Σεκ, Σούντγκρεν (46′ Φάινγκολντ), Κορνούτ (81′ Ποντγκορενό), Τσέρι (81′ Καλίλι), Καφουμάνα, Μοχάμεντ, Χαγκάγκ, Νταβίντ (67′ Ρεφαέλοφ), Πιερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.