ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τεράστια ήττα για την UEFA και τη FIFA από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου – Δικαιώθηκε η European Super League

«Βόμβα» στα «θεμέλια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Τεράστια ήττα για την UEFA και τη FIFA από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου – Δικαιώθηκε η European Super League

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτή την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη European Super League, κατά του μονοπωλίου των UEFA και FIFA, υποστηρίζοντας πως η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν λειτουργεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, κάνοντας κατάχρηση.

Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της European Super League, η οποία θα είναι μία ανεξάρτητη λίγκα και δεν θα βρίσκεται υπό την σκέπη της UEFA.

Σημαίνει επίσης πως θα έχουμε επί της ουσίας δύο… Κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης και άρα δύο πρωταθλήτριες ομάδες, τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Με βάση την απόφαση, η UEFA δεν μπορεί να τιμωρήσει ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ που πρωτοστατούν σε αυτή την κίνηση σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν στο Champions League.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει παλαιότερα ο Μπερντ Ράιχαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Α22, που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το μάρκετινγκ της λίγκας, το πλάνο προϋποθέτει τη δημιουργία μία ανοιχτής λίγκας, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει από 60 έως και 80 ομάδες διαφόρων κατηγοριών.

Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη στη λίγκα, ενώ οι ομάδες θα παίζουν τη σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.