ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Το «Χ» αποθεώνει τον Ελ Κααμπί μετά την κατάκτηση του Conference League – «Στήστε του άγαλμα έξω από το Καραϊσκάκη»

Έσπασε το ρεκόρ που κρατούσαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Ρανταμέλ Φαλκάο

Το «Χ» αποθεώνει τον Ελ Κααμπί μετά την κατάκτηση του Conference League – «Στήστε του άγαλμα έξω από το Καραϊσκάκη»

«Πανικό» στο «Χ» προκάλεσε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, μετά το γκολ που έβαλε και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή κατακτώντας το Conference League.

Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» παραμένουν εκστασιασμένοι για την επική κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα σε διασυλλογικό επίπεδο, με τον Μαροκινό φορ να βρίσκεται στην καρδιά τους λόγω του «χρυσού γκολ» που πέτυχε απέναντι στη Φιορεντίνα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα για τον πρώτο σκόρερ του Conference League, που έσπασε ρεκόρ που κρατούσαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Ρανταμέλ Φαλκάο, όπως να του στήσουν άγαλμα έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» ή να γίνει επίτιμος δημότης Πειραιά.

Οι πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

Ποιος είναι ο Ελ Κααμπί

Η ζωή για τον Ελ Κααμπί από τα παιδικά του κιόλας χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολη στην Αφρική. Ως νέος εργάστηκε ως ξυλουργός και οικοδόμος για να βοηθήσει τον πατέρα του και να βγάλουν τα προς το ζην.

Ο Ελ Κάαμπι ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του παίζοντας στην πρώτη ομάδα της Ράσινγκ Καζαμπλάνκα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αριστερό μπακ λόγω της ταχύτητας και της αντοχής του, αργότερα εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα και άλλαξε θέση από μπακ στο κέντρο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε τελικά στη θέση της επίθεσης, αφού ένας προπονητής αντιλήφθηκε τη μεγάλη του ικανότητα στα τελιώματα. Του πιστώθηκε η άνοδος της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία.

Το 2018, η Ελ Κάαμπι εντάχθηκε με μεταγραφή στην Χεμπέι Τσάινα Φόρτσουν έναντι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στις 2 Αυγούστου, ο Ελ Κάαμπι σημείωσε το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο, εναντίον της Γκουοάν Πεκίνου.

«Η προσφορά της Χεμπέι ήταν πολύ καλή για να την αρνηθώ. Έχοντας καταγωγή από ταπεινό περιβάλλον, ο Αγιούμπ ήθελε να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογένειάς του», είχε δηλώσει σε τότε συνέντευξή του ο Χανίφ Μπεν Μπερκάνε.

Ένα χρόνο αργότερα, βέβαια, ο Ελ Κααμπί επέστρεψε στο Μαρόκο και στη Wydad Casablanca.

Το καλοκαίρι του 2021 εντάχθηκε στο δυναμικό της Χατάισπορ, μια κίνηση που ήταν ότι καλύτερο για το μέλλον του αφού σημείωσε 26 γκολ σε 53 αγώνες της τουρκικής Super Lig κι άρχισε να γίνεται είδωλο.

Ένας καταστροφικός σεισμός, ωστόσο, στην πόλη το 2023 έβαλε ένα σκληρό τέλος στην καριέρα του στο τουρκικό ποδόσφαιρο και τον οδήγησε στον Ολυμπιακό.

Στις 6 Αυγούστου 2023, εντάχθηκε με ελεύθερη μεταγραφή στον Ολυμπιακό ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας λίγες μέρες από την άφιξη του, στις 17 Αυγούστου στον εκτός έδρας αγώνα έναντι της βελγικής Γκενκ (1-1) για την προκριματική φάση του Europa League.

Σκόραρε για πρώτη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού στις 24 Σεπτεμβρίου, στην τέταρτη εμφάνιση του, στην εντός έδρας νίκη με 3-1 ενάντια της σερβικής Τσουκαρίτσκι για τα προκριματικά πλέι-οφ του Europa League.

Εχθές, έμεινε στην ιστορία ως ο σκόρερ που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη του Conference League.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.