ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Βόμβα» στα θεμέλια του γαλλικού ποδοσφαίρου – Συγκαλύψεις για σεξουαλικά σκάνδαλα επί 40 χρόνια

Εμπλέκονται κορυφαία ονόματα και ομάδες

«Βόμβα» στα θεμέλια του γαλλικού ποδοσφαίρου – Συγκαλύψεις για σεξουαλικά σκάνδαλα επί 40 χρόνια

Αντιμέτωπο με ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το γαλλικό ποδόσφαιρο και η γαλλική ομοσπονδία συγκεκριμένα, μετά από ένα δημοσίευμα «βόμβα» του δημοσιογράφου Ρομέν Μολίνα, ο οποίος έκανε πολύ μεγάλες αποκαλύψεις.

Το γαλλικό μέσο «So Foot» είχε αποκαλύψει πριν από μερικές εβδομάδες πως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γρετ, έστελνε σε γυναίκες υπαλλήλους μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, με τον Μολίνα να σχολιάζει πως η υπόθεση έχει πολύ περισσότερο βάθος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται, από τη δεκαετία του 1980 έχει δημιουργηθεί ένας μακροσκελής κατάλογος γεμάτος από καταγγελίες σεξουαλικής φύσεως που βαραίνουν ακράδαντα την γαλλική Ομοσπονδία.

Όπως φαίνεται στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται υποθέσεις εκβιασμών, σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης προς ανήλικους παίκτες (αγόρια και κορίτσια) προπονητές, σκάουτερς, μάνατζερς, καθώς και κορυφαία στελέχη που εργάζονται στη Ligue 1 να είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση.

Η μεγάλη αποκάλυψη του δημοσιογράφου είναι πως κορυφαία κλαμπ της Γαλλίας, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Λυών και η Τρουά, συγκάλυπταν αυτά τα σκάνδαλα και αγνοούσαν τις καταγγελίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αθλητικός σύμβουλος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τόνισε: «Η FFF δεν απευθύνθηκε ποτέ σε εμάς για τέτοιου είδους υποθέσεις. Ούτε μίλησαν με τον υπουργό Αθλητισμού. Η σοβαρότητα των γεγονότων θα έπρεπε να είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.