ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής έμεινε άνεργος από viral βίντεο – Τι συνέβη

Για ποιο λόγο μήνυσε τηλεοπτικό σταθμό

Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής έμεινε άνεργος από viral βίντεο – Τι συνέβη

Στις 22 Αυγούστου η Πόντε Πρέτα υποδέχθηκε την Τσέντο Σπορτίβο Αλαγκοάνο για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Βραζιλίας. Στο 23ο λεπτό του αγώνα, ένα σουτ από 40 μέτρα του Ζοάο Πάολο της Πόντε Πρέτα έδειχνε πολύ εύκολο για να μπλοκάρει ο Αλεξάντερ Καζούρου, ο οποίος όμως έκανε κακό υπολογισμό, χάνοντας τη μπάλα από τα χέρια του, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα απίθανο γκολ.

«Καζούρου, τι ήταν αυτό;» ακούγεται να λέει ο σπίκερ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να επιδίδεται στη συνέχεια σε σωρεία καταπληκτικών επεμβάσεων, αλλά το κακό είχε γίνει…

Από την επόμενη κιόλας μέρα το βίντεο με το απίθανο γκολ μπήκε στο ειδικό κλιπ με τα αστεία γκολ της χρονιάς κι ο Καζούρου έγινε ο περίγελος όλης της Βραζιλίας, την ώρα που είχε επαφές με ομάδες της 1ης κατηγορίας.

Μόνο που δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, καθώς, μην αντέχοντας άλλο τη διαπόμπευση του ονόματός του και έχοντας μείνει χωρίς συμβόλαιο από ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο νεαρός τερματοφύλακας κατέθεσε μήνυση κατά του τηλεοπτικού σταθμού O Globo (ο τηλεοπτικός βραχίονας του μεγαλύτερου μιντιακού ομίλου της Βραζιλίας που είχε τα δικαιώματα μετάδοσης του αγώνα) για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Πίστευα ότι λίγες ημέρες μετά τον αγώνα ο κόσμος θα το είχε ξεχάσει, αλλά ο τηλεοπτικός σταθμός, προβάλλοντας καθημερινά το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, μου δημιούργησε τεράστια ψυχολογικά προβλήματα και ουσιαστικά με οδήγησε στην ανεργία» ήταν το κεντρικό νόημα των όσων είπε στην κατάθεση του, με τους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού να στέκονται στο δικαίωμα τους να μεταδίδουν τα στιγμιότυπα των αγώνων.

Από τη στιγμή όμως που δεν έδειξαν να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιούργησαν, ο δικαστής αποφάσισε να δικαιώσει τον ποδοσφαιριστή και επιβάλλοντας στον σταθμό να του πληρώσει χρηματική αποζημίωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο (περίπου 6.000 ευρώ), αλλά αυτή η απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο και σίγουρα από δω και πέρα όποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάλογα περιστατικά, θα ξέρει τον δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.