ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ε.Μακρόν: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η επιτροπή του «Παρίσι 2024» έχουν εναλλακτικά πλάνα για την τελετή έναρξης

Ε.Μακρόν: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Έξι μήνες πριν το μεγάλο ραντεβού του παγκόσμιου αθλητισμού και οι προετοιμασίες των Γάλλων διοργανωτών κορυφώνονται, αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνει και η ανησυχία για τα ζητήματα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδικά για την Τελετή έναρξης που για πρώτη φορά έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί εκτός Σταδίου καθώς οι περισσότεροι από 10.000 θα παρελάσουν εν πλω με φορτηγίδες που θα διασχίζουν τον Σηκουάνα.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι αυτό το μοναδικό θέαμα θα παρακολουθούσαν 600.000 θεατές, αλλά πλέον αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ οι τουρίστες δεν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Ωστόσο με σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV και στο Radio Monte Carlo ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άφησε για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής της τελετής έναρξης.

«Αυτή η τελετή έναρξης είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε», είπε αρχικά ο Γάλλος πρόεδρος, για να συμπληρώσει με νόημα:

«Υπάρχουν σχέδια Β και σχέδια Γ. Τα προετοιμάζουμε παράλληλα και θα τα αναλύσουμε σε πραγματικό χρόνο. Σίγουρα η τελετή θα μπορούσε να γίνει σε έναν πιο μικρό και ελεγχόμενο χώρο όπως το Τροκαντερό ή ακόμη και να φιλοξενηθεί στο Σταντ Ντε Φρανς όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο».

Η πρόβα για την τελετή ήταν να γίνει στις 8 Απριλίου, ωστόσο τα φουσκωμένα νερά του Σηκουάνα τη μετέφεραν για τις 27 Μαΐου.

Γενικότερα τα ζητήματα ασφαλείας είναι αυτά που προκαλούν και το μεγαλύτερο πονοκέφαλο με τον Μακρόν να δηλώνει επίσης ότι «θα κάνω ότι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξει πραγματική Ολυμπιακή εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Θα εργαστούμε σκληρά σ’ αυτήν την κατεύθυνση και θα προσπαθήσω να εμπλέξω να εμπλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους από τους εταίρους μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα εξέφρασε την ευχή ότι τα συνδικάτα της χώρας δεν θα υλοποιήσουν τις απειλές τους για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων, λέγοντας: «Η Γαλλία είναι μια ομάδα, είναι ένα ενωμένο έθνος και είμαστε εδώ για να δώσουμε το παράδειγμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.