
Στην Ελλάδα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης ο θρυλικός πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Μάικ Ζαμπίδη στο πλαίσιο του «Battle of the Legends», το ερχόμενο Σάββατο.
Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αμερικανό πρωταθλητή από το Λονδίνο προσγειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 στο αεροδρόμιο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τον ίδιο να εμφανίζεται στις αφίξεις περίπου μία ώρα αργότερα.
Η άφιξη του Μεϊγουέδερ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φίλων των μαχητικών αθλημάτων, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση με τον Ζαμπίδη έχει ήδη ξεκινήσει.
ΕΡ: Φλόιντ καλωσήλθες στην Ελλάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που σε βλέπουμε στην χώρα μας…
«Σας ευχαριστώ. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Ήλθα για να κάνω ένα σόου. Ξέρετε, είναι πάντα καλό να έρχεσαι σε μια άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ για να εμφανισθείς και να ενθουσιάσεις τον κόσμο».
ΕΡ: Πώς αισθάνεσαι που θα αγωνιστείς στην χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα. Και είχα την ευκαιρία να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996. Οπότε, θα είναι μια σπουδαία εμπειρία το Σάββατο. Αλλά, ξέρετε, εκτιμώ την υποστήριξη από ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που με στηρίζουν και με έχουν φέρει εδώ που βρίσκομαι σήμερα».
ΕΡ: Τι γνωρίζεις για την Ελλάδα;
«Εδώ άρχισαν όλοι οι πολεμιστές, ξέρετε, όλες οι μάχες άρχισαν εδώ. Οπότε, είναι σπουδαίο που βρίσκομαι εδώ. Και, ξέρετε, αισθάνομαι καλά και ανυπομονώ να αγωνισθώ».
ΕΡ: Είσαι ένας θρύλος και θα αντιμετωπίσεις τον δικό μας θρύλο, τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού, τον Μαικ Ζαμπίδη. Τι μήνυμα θα ήθελες να του στείλεις;
«Εχω μεγάλη εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Το κάνω αυτό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και η εμπειρία μου πάντα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν βγαίνω έξω και αγωνίζομαι».
ΕΡ: Είσαι έτοιμος να γράψεις Ιστορία, δεδομένου ότι πρόκειται για τον σημαντικότερο αγώνα στα χρονικά της πυγμαχίας στην Ελλάδα;
«Ε, φυσικά, είναι πάντα σπουδαίο να σημειώνεις επιτεύγματα-ρεκόρ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κεν που διοργάνωσε αυτό τον αγώνα, ξέρετε, κάνοντας ακόμη ένα απίστευτο γεγονός. Και είμαι εδώ απλώς για να διασκεδάσω και να δώσω μια παράσταση για τον κόσμο».
ΕΡ: Σε τι κατάσταση είσαι;
«Πραγματικά πιστεύω ότι είμαι σε καλή φόρμα. Είχα μία εξαιρετική προετοιμασία. Η ομάδα μου είναι έτοιμη. Εγώ είμαι έτοιμος. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάικ είναι έτοιμος και όλοι στην Ελλάδα είναι έτοιμοι. Οπότε, ας βγούμε έξω και ας κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».
ΕΡ: Η λέξη ήττα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σου. Είσαι έτοιμος να διευρύνεις το σερί σου;
«Στην ζωή, ξέρετε, είμαι νικητής. Οπότε, είμαι πάντα έτοιμος να βγω έξω και να αγωνισθώ. Και δεν ξέρω τι είναι η ήττα. Όλα έχουν να κάνουν με την νίκη».
ΕΡ: Ποιό μήνυμα θέλεις να στείλεις στους Έλληνες φιλάθλους;
«Ελάτε, ελάτε να διασκεδάσετε. Ελάτε να απολαύσετε το θέαμα. Το μόνο που θέλω να κάνω, είναι να βγω έξω και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Να αγωνισθώ».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.