ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Εικόνες ντροπής: Έλεγχο σε… στήθος και οπίσθια κάνουν στις γυναίκες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Τα προβλήματα όσον αφορά τις ατομικές ελευθερίες στη χώρα αποτελεί καίριο ζήτημα για χρόνια

Εικόνες ντροπής: Έλεγχο σε… στήθος και οπίσθια κάνουν στις γυναίκες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Εικόνες ντροπής αποτυπώθηκαν έξω από γήπεδο της Ακτής Ελεφαντοστού, με τους αστυνομικούς να πιάνουν τα απόκρυφα σημεία γυναικών προκειμένου να τους ελέγξουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η αστυνομικές δυνάμεις ελέγχουν τους οπαδούς έξω από ένα γήπεδο, υπό τον φόβο επεισοδίων. Όμως πολλές φορές οι τελευταίοι καταφέρνουν να περάσουν απαγορευμένα αντικείμενα, τα οποία συνηθίζουν να κρύβουν σε απόκρυφα σημεία.

Η αστυνομία της Ακτής Ελεφαντοστού, λοιπόν, αποφάσισε να βεβαιωθεί πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, εντούτοις το έκανε με έναν πολύ άσεμνο τρόπο. Πριν από μία αναμέτρηση για το Κόπα Άφρικα, οι ένστολοι που βρίσκονταν στο γήπεδο αποφάσισαν να ψάξουν από πάνω μέχρι κάτω τους φιλάθλους. Κυριολεκτικά!

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε εμφανίζεται ένας αστυνομικός να πιάνει γυναίκες στα απόκρυφα σημεία του, κάνοντάς το μάλιστα με περίσσεια οικειότητα. Οι γυναίκες αυτές δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση και φάνηκε να γελούν από αμηχανία όσο περνούσαν από τον έλεγχο.

Το βίντεο κοινοποίησε ο δημοσιογράφος, Οσάσου Ομπαγιουάνα, προκάλεσε σάλο στα social media. Αρκετοί ήταν εκείνοι που φώναξαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τονίζοντας πως αυτό είναι ενάντια στον νόμο.

Τα προβλήματα όσον αφορά τις ατομικές ελευθερίες στη χώρα αποτελεί καίριο ζήτημα για χρόνια. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες της χώρας έχουν διαμαρτυρηθεί για τα προσωπικά τους δικαιώματα. Μάλιστα, μεγαλύτερο ζήτημα αποτελεί η ελευθερία του λόγου και η απαγόρευση συναθροίσεων.

Τον Φλεβάρη του 2023 οι διαμαρτυρίες έφτασαν στο πικ τους, όταν χιλιάδες πολίτες βγήκαν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο αρκετοί ακτιβιστές της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ήταν λίγοι από αυτούς, δε, που κατήγγειλαν απάνθρωπες συμπεριφορές από τις αστυνομικές δυνάμεις, «Μας συνέλαβαν με βάναυσο τρόπο. Ένας αστυνομικός φώναξε, “Συγκεντρώστε τους όλους” χωρίς λόγο», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του αντιπολιτευτικού κόμματος, όσον αφορά την συμπεριφορά των Αρχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.