ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6. Και αν...

Ελίνα Τζένγκο: Σε ρημαγμένο γήπεδο στη Χαλκιδική προπονείται η πρωταθλήτρια Ευρώπης

«Μας στηρίζουν οικονομικά οι γονείς μας» αποκάλυψε η αθλήτρια

Ελίνα Τζένγκο: Σε ρημαγμένο γήπεδο στη Χαλκιδική προπονείται η πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Ελίνα Τζένγκο χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου και δήλωσε ότι άξιζαν τον κόπο οι δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φθάσει σε αυτό το σημείο, αναφερόμενη φυσικά στην ανύπαρκτη κρατική βοήθεια αλλά και στην έλλειψη χώρου προπονήσεων.

Σε ένα ρημαγμένο γηπεδάκι 5χ5 συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει προπονήσεις η αθλήτρια. «Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα στάδιο όπως κάποιοι θα περίμεναν. Από τα δεξιά είναι γκρεμός και από τα αριστερά ένα κτίριο. Είναι πολύ δύσκολα και επικίνδυνα εδώ» δηλώνει η συναθλήτρια της Αναστασία Ντραγκομίροβα. Μάλιστα εάν ρίξει μεγάλη βολή το ακόντιο θα πέσει στο γκρεμό!

«Δεν μας βοηθάει κανείς»

Αλλά και η ίδια η χρυσή πρωταθλήτρια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Στα 20 της χρόνια, η Τζένγκο κατάφερε να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, παρότι μέχρι πρόσφατα στηριζόταν οικονομικά στους γονείς της, όπως τόνισε σε συνέντευξή της στον Alpha.

«Όποιος ασχολείται με τον πρωταθλητισμό έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες. Προπονούμαστε σε άθλια γήπεδα και μέχρι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο δεν μας βοηθάει κανείς, οπότε μας στηρίζουν οικονομικά οι γονείς μας. Σίγουρα αντιμετωπίσαμε δυσκολίες αλλά είμαστε εδώ και έχουμε ανταμειφθεί με το χρυσό μετάλλιο», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Όσον αφορά το μέλλον της, η Τζένγκο τόνισε: «Επόμενος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Θα προσπαθήσω πολύ σκληρά γιατί δεν κατάφερα για λίγο να πιάσω το όριο για το Τόκιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.