Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η «μάχη της Κρήτης» ανέδειξε μεγάλο νικητή τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε με συγκλονιστικό τρόπο 3-2 στο μπαράζ με τον Πλατανιά στο Ηράκλειο και εξασφάλισε την πολυπόθητη παραμονή στη Α΄κατηγορία. Το παιχνίδι κρίθηκε με γκολ των γηπεδούχων στο 96′ κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αγκαλιάσει την άνοδο ισοφαρίζοντας 2-2 στο 91′!

Και οι δύο ομάδες πάλεψαν λυσσαλέα για το ένα και μοναδικό εισιτήριο στη μεγάλη κατηγορία. Κι εν τέλει ο σύλλογος των Χανίων θα εκπροσωπήσει το νησί τη σεζόν 2019-20 στην ανανεωμένη Α΄Εθνική που θα πραγματοποιηθεί με 14 ομάδες.

Η αναμέτρηση πάντως άρχισε με φαλτσοσφύριγμα του διεθνούς διαιτητή Κομίνη, ο οποίος για άλλη μια φορά τα έκανε μαντάρα σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο ρέφερι από την Ημαθία μόλις στο 9′ καταλόγισε πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΟΦΗ σε πέσιμο του Σασί μολονότι προηγουμένως ο Ποζατζίδης είχε απομακρύνει ξεκάθαρα την μπάλα.

Κι όμως ο διαιτητής, ο οποίος πήρε τους περισσότερους ορισμούς απ’ οποιονδήποτε άλλο εφέτος από την ΚΕΔ «είδε» πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχη εκτέλεση ο Νέιρα (1-0).

Δείτε το πέναλτι-ανακάλυψη του Κομίνη:

Ο ιδιαίτερα μαχητικός Πλατανιάς δεν τα παράτησε βγάζοντας αντίδραση στο γήπεδο και στο 42′ ο Τσαμούρης με καταπληκτικό βολέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε (1-1) και έδωσε… προοπτική Superleague στην ομάδα των Χανίων.

Ο ΟΦΗ ξαπαπήρε προβάδισμα παραμονής στη Λίγκα όταν ο Γιακουμάκης έδωσε προβάδισμα με γκολ στο 69′ (2-1). Παράλληλα, όμως άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες διότι… ξέχασε πως είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα και βγάζοντας την φανέλα του στους πανηγυρισμούς αποβλήθηκε.

Ο Μπιανκόνι πάντως σε μια ακόμη πιο απερίσκεπτη ενέργεια στο 75′ χτύπησε αντίπαλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον διαιτητή Κομίνη.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ βρισκόταν αγκαλιά με την Superleague, ο Πλατανιάς πάγωσε το… φλεγόμενο Γεντί Κουλέ όταν στο 91′ ο Παπανικολάου ισοφάρισε σε 2-2.

Ο ΟΦΗ όμως δεν λύγισε, δεν τα παράτησε και δεν γονάτισε. Και στο 96′ έκανε την ολική επαναφορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, ο οποίος έγινε ο ήρωας της βραδιάς για την ομάδα του Ηρακλείου.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Νάστος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (58′) Ναμπί, Βαζ, Νέιρα, Φερέιρα (58′ Ντίνας), Σασί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλατανιάς: (Γιάννης Τάτσης): Γκολζ, Ουές, Ρουσσάκης, Κόρτσαμ, Τσαμούρης, Ποζατζίδης (73′ Λουκίνας), Μποσέτι, Καραγκούνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι.