ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-0: Και του χρόνου στην Super League οι Αγρινιώτες

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-0: Και του χρόνου στην Super League οι Αγρινιώτες

Με το “σπαθί” του κέρδισε την παραμονή του στην Super League ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης, σε συνδυασμό με το 2-1 στην πρώτη αναμέτρηση.

Στο α’ ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν πιο επιθετικός (ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα με 4-3-3), με κατοχή της μπάλας και πίεση αλλά αν και είχε τις ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ αφού η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης ήταν υποδειγματική και παρά την πίεση που δέχθηκε, πήγε στα αποδυτήρια με «μηδέν» παθητικό, που ήταν και το ζητούμενο έπειτα από το υπέρ της 2-1 του πρώτου αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ακρίτες απείλησαν μόνο μία φορά την εστία του Κνετ, στο 10’ με σουτ του Έμπερτ έξω από την περιοχή, που κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, απείλησαν στο 3΄με σουτ από πλάγια θέση του Μπαρμπόσα (κατέληξε άουτ), στο 20’ με σουτ του Μεντόσα έξω από την περιοχή και λίγο δεξιά (απέκρουσε ο Ίτσο), στο 32’ με φάουλ του Μεντόσα από πλάγια αριστερά που κατέληξε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι, στο 40’ σε σέντρα σουτ του Ντουάρτε από δεξιά, (δύσκολα μπλόκαρε ο Ίτσο) και στο 45’ όταν έπειτα από σέντρα του Ντουάρτε από δεξιά, ο Βέργος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Η ομάδα του Αγρινίου άλλωστε, στην επίθεση φέτος δεν τα πήγαινε καλά αφού με 20 γκολ είχε την χειρότερη επίδοση στην κατηγορία.

Η λύτρωση ήρθε στο 83΄

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη με τον Δέλλα στο 58’ με την είσοδο του Ματσόλα στη θέση του Ταχάρ να αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2 και τους γηπεδούχους να παίζουν την Ξάνθη στο μισό γήπεδο αλλά να μην μπορούν να βρουν τον διάδρομο για τα δίχτυα. Κάτι που κατάφεραν στο 83ο λεπτό με το πέναλτι έπειτα από το χέρι του Παπάζογλου.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Παναιτωλικός είχε απειλήσει στο 73’ με τετ α τετ του Βέργου έπειτα από πάσα του Ντίας (ο Τζούρμπαν τελευταία στιγμή τον έκοψε σε κόρνερ), στο 64’ όταν σε προβολή του Ματσόλα στη μικρή περιοχή, ο Πέτροβιτς κόντραρε και έδιωξε σε κόρνερ, στο 73’ όταν από σέντρα σουτ του Μεντόσα από δεξιά μπλόκαρε ο Ίτσο και στο 78΄ σε σουτ του Μάζουρεκ έξω από την περιοχή και δεξιά, όπου η μπάλα κατέληξε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι να δεχθεί το γκολ, η Ξάνθη δεν είχε κάνει ούτε μια φάση, μετά το σουτ του Εμπερτ στο 10ο λεπτό. Η πρώτη της επίσκεψη στο β’ μέρος ήταν ένα φάουλ του Εμπερτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που παραλίγο να τη στείλει στη Σούπερ Λίγκα.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 31’ για χέρι σε γύρισμα του Ταχάρ και στο 45’ για χέρι του Παντελιάδη όπου ο Ευαγγέλου σωστά δεν έδωσε τίποτα. Επίσης, στο 39’ οι του Παναιτωλικού ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ντίας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Ντουάρτε, Μαλής, Κωνσταντόπουλος (77’ Αριγίμπι), Περέιρα (77’ Περέιρα), Ταχάρ (58’ Ματσόλα), Εντινγκά, Ντίας, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Βέργος (87′ Βάντερσον).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Τζούρμαν, Παντελιάδης, Θ. Παπάζογλου, Πέτροβιτς (85′ Ντίνας), Δημούτσος (85′ Τεσίγια), Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάντζε (61’ Τάτος, 78’ Σρόιγεν), Σιατραβάνης, Τ. Παπάζογλου (61’ Θυμιάνης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.