ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ελληνικό πρωτάθλημα: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο κερδίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0

Ο Αϊτόρ έδωσε τη λύση από την άσπρη βούλα

Ελληνικό πρωτάθλημα: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο κερδίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να στήσει… τείχος μέσα στη Λεωφόρο, αλλά ο Παναθηναϊκός τον “λύγισε” με 1-0. Ο διαιτητής άλλαξε την γνώμη του με VAR, έδωσε πέναλτι υπέρ των “πρασίνων” και ο Αϊτόρ -ακόμα και σε βραδιά που είχε.. χλωμή εμφάνιση- “ξελάσπωσε” την ομάδα του από τα 11 βήματα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε έτσι τον Αστέρα Τρίπολης (1-0) μετά τον Δεκέμβριο του 2019 κι έφτασε τους 21 βαθμούς, αφήνοντας τον Αστέρα Τρίπολης στους 7 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός είχε από νωρίς επιθετική και πιεστική εικόνα, γεμίζοντας τις γραμμές, προκειμένου να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα, απέναντι σε έναν Αστέρα Τρίπολης που “πατούσε” πολύ καλά στη Λεωφόρο και έβγαλε αρκετή… ορμή στα μαρκαρίσματα του. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Μπαράλες πήδηξε ψηλά και βρήκε “άτσαλα” τον Κουρμπέλη, ψηλά στη μέση, με τον Έλληνα μέσο να αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα στη συνέχεια.

Το παιχνίδι απέκτησε ένταση και πάθος, από τις “μονομαχίες” των παικτών! Ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, είχε στήσει… απροσπέλαστο τείχος μπροστά από τη μεγάλη του περιοχή. Έτσι,ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε πιο γρήγορα την μπάλα, ενώ -παράλληλα- δυσκόλεψε τους Αρκάδες στην κυκλοφορία της μπάλας.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή των “πρασίνων” ήρθε με “στημένη” φάση στο 33′. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε χαμηλά ένα φάουλ, ο Ιωαννίδης γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή με “τακουνάκι”, ο Σένκεφελντ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτό το “σκληρό” ματς είχε και μια αναγκαστική αλλαγή στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Ρούμπεν Γκαρθία του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε στο έδαφος, μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Κουρμπέλη δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Κρέσπι να περνάει στη θέση του.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε.. ορεξάτος με την έναρξη της επανάληψης (παρά τη “χλωμή” εμφάνιση των Αϊτόρ και Παλάσιος), αλλά ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχασε τη συγκέντρωση του κι έτσι γέμισε όλους τους χώρους μεσοαμυντικά. Βλέποντας το “τριφύλλι” να κερδίζει μέτρα, οι Αρκάδες πέρασαν στο ματς τον Μουνάφο στη θέση του Μπαράλες. Απ’ την άλλη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς “έριξε” στο ματς τον Βέρμπιτς στη θέση του Παλάσιος.

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε να βγάζει… σιγουριά και ηρεμία στις κινήσεις του αλλά στο 76′ είχαμε τη στιγμή που άλλαξε το ματς. Μετά από προτροπή του VAR, ο διαιτητής της αναμέτρησης πήγε στο on field review για να δει ένα μαρκάρισμα εντός περιοχής πάνω στον Αϊτόρ από τον Άλβαρες στο οποίο αρχικά έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Τελικά, ο διαιτητής Παπαδόπουλος πήρε πίσω το επιθετικό φάουλ κι έδωσε πέναλτι, με τον Αϊτόρ να στέκεται εύστοχος από τα 11 βήματα και τον Παναθηναϊκό να κάνει στο 80′ το 1-0. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Τζουγκάνοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα -για φάουλ στον Αϊτόρ- και άφησε τον Αστέρα Τρίπολης με δέκα παίκτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να λύσει αυτό τον δύσκολο… γρίφο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να πετύχει περισσότερα γκολ (μεγαλύτερη στιγμή η διπλή χαμένη ευκαιρία του Βέρμπιτς στο 90+5′, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει και τα δυο σουτ που έγιναν), για να έρθει στο φινάλε του ματς ο Μπρινιόλι και να διώξει το σουτ του Σίτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.