ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες με 1-0

Ο Στίβεν Τσούμπερ της έδωσε τη νίκη από την αρχή του ματς

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες με 1-0

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την 8η της νίκη στη φετινή Super League, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες με 1-0, σε ματς για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Ένωση έφτασε έτσι τους 27 βαθμούς -όσους έχει και ο Ολυμπιακός- και βρίσκεται στο +1 από τον ΠΑΟΚ. Απ’ την άλλη, ο “Άγιαξ” της Ηπείρου παρέμεινε στους 7 βαθμούς και στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΚ μπήκε με το… πόδι στο γκάζι στην αναμέτρηση και έκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στα καρέ του, δημιουργώντας φάσεις στα καρέ του Κλέιμαν. Στην 4η της ευκαιρία, η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 7ο λεπτό η ΑΕΚ «έκρυψε» τη μπάλα ο Σιντιμπέ βρήκε τον Ελίασον, αυτός την έσπασε στον Πινέδα που έβγαλε τον Τσούμπερ απέναντι από τον Κλέιμαν για το 0-1!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα, αλλά έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία σε μια αντεπίθεση στο 10’. Ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή η μπάλα «στρώθηκε» στον Μπάλαν αλλά ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε και στη συνέχεια ο Παμλίδης έστειλε τη μπάλα -σε κενό- τέρμα στο οριζόντιο δοκάρι!

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα και -παρά τα κενά που παρουσίασε μεσοαμυντικά- δεν δέχθηκε άλλη «σοβαρή» φάση στα καρέ του Στάνκοβιτς. Στην επίθεση οι Τσούμπερ και Μάνταλος έβαλαν… δύσκολα στους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 27’ ο πρώτος είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Ελβετός έκανε υπέροχη κεφαλιά, ο Κλέιμαν βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τσούμπερ πλάσαρε άουτ.

Στην τελευταία σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους (32’) ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκατσίνοβιτς σούταρε άουτ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είδε στο 30’ τον Ροσέρο να μην μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς σε τετ-α-τετ, μια φάση που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ του παίκτη των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ μπήκε «δυνατά» και στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας γκολ για να «καθαρίσει» το ματς, με τον Τσούμπερ να είναι και πάλι ο κινητήριος μοχλός της Ένωσης και τον Ελίασον να παίρνει και αυτός πρωτοβουλίες.

Η ΑΕΚ συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε… σφυγμό στο 72’, με τον Κάλενς να διώχνει με τάκλιν το σουτ του Ροσέρο, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο ματς Πόνσε, Άμραμπατ, Πισάρο και Γαλανόπουλο, φρεσκάροντας έτσι την ενδεκάδα της ΑΕΚ, ενώ πέρασε και τον Μήτογλου στη θέση του Κάλενς (ζήτησε αλλαγή). Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την Ένωση να έχει την υπεροχή αλλά να μην έχει την ίδια παραγωγή φάσεων. Το 0-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.