ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οριστική η διακοπή στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ: Η συνέχεια του ντέρμπι θα δοθεί στα δικαστήρια!

Ο αγώνας «κόπηκε» στο 50' λόγω εκρηκτικής κροτίδας που τραυμάτισε τέσσερις παίκτες του ΠΑΟ και σοβαρότερα τον Ισπανό Χουάνκαρ

Οριστική η διακοπή στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ: Η συνέχεια του ντέρμπι θα δοθεί στα δικαστήρια!

(Ανανέωση 23.03): Ένα χάος επικράτησε στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το οποίο διεκόπη οριστικά και η συνέχειά του θα δοθεί στα δικαστήρια! 

Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια του γηπέδου και με απόφαση της διοίκησης του συλλόγου, η ομάδα δεν θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συνέχεια του ντέρμπι θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες ενώ το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

«3 ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια».

Νωρίτερα ο Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι ο γιατρός του αγώνα Χρήστος Γώγος άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση που ανέφερε ότι ο Χουάνκαρ δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και πλέον αναφέρει ότι ο 33χρονος άσος «είναι καλύτερα»!

Κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να βγει και να αγωνιστεί.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι «πράσινοι», «ο Ισπανός μπακ ζαλίζεται και δεν ακούει, λόγω της κροτίδας που δέχθηκε όταν έκανε προθέρμανση. Για το λόγο αυτό, μάλιστα μεταφέρεται στο νοσοκομείο»…

Ο γιατρός το αγώνα, λέει ότι μπορεί να αγωνιστεί και ο Παναθηναϊκός ζητάει εγγράφως τη γνωμάτευση από τον γιατρό του αγώνα, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του!

Ο γιατρός του μεγάλου ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ο Χρήστος Γώγος, ο οποίος πριν από τρεις μήνες και συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου του 2023 είχε βραβευτεί από τον σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για την προσφορά του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter, εκεί όπου εμφανίζονται μαζί οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Χρήστος Γώγος, με το σχόλιο των «πρασίνων» να είναι το εξής: «Ο γιατρός του σημερινού αγώνα. Και ο νοών νοείτω…».

Aντίστοιχα οι του Ολυμπιακού έλεγαν ότι ο γιατρός… είναι «κρυφοπαναθηναϊκός» και διέρρεαν φωτογραφίες του που πανηγύριζε το κύπελο του ΠΑΟ!

———————————————————-

Το ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Γ.Καραϊσκάκης», έχει διακοπεί από το 50′ λόγω τραυματισμού από εκρηκτική κροτίδα του παίκτη του Παναθηναϊκού, Χουανκάρ.

Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με διαρροή υποστηρίζει ότι ο Χουάνκαρ δεν ακούει και δεν μπορεί να παίξει ο γιατρός του αγώνα όμως δεν υπογράφει ότι ο Χουάνκαρ δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ζητάει να εφαρμοστεί ο κανονισμός. Ζητάει να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός και να του αφαιρεθεί και ένας βαθμός.

Αυτό βέβαια θα το αποφασίσει ο γιατρός και ο διαιτητής στο φινάλε

Αν διαπιστώσει ο γιατρός του αγώνα ότι ο Χουάνκαρ δεν είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί τότε θα διακοπεί το παιχνίδι.

Πάντως αναφέρεται ότι ο Χουανκάρ δεν μπορεί να συνεχίσει.

Και οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αποχωρήσει από το γήπεδο.

Φορτούνης, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε και Ρέτσος πήγαν προς τα αποδυτήρια και τώρα ο Μαρινάης μίλησε στους υπόλοιπους παίκτες.

Εάν ο διαιτητής ζητήσει να συνεχιστεί το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός δεν βγει θα διακοπεί εις βάρος του

Έχουμε ξεπεράσει τα 20′ διακοπή

Μπήκε στο γήπεδο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να μιλήσει στους παίκτες.

Μένει να δούμε τι θα γίνει στην σύσκεψη των διαιτητών.

H ενημέρωση του ΠΑΟ

Ο τραυματισμός του Χουανκάρ επέφερε την προσωρινή διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ισπανός αμυντικός μεταφέρθηκε με φορείο και χωρίς να φαίνεται να έχει σε απόλυτο βαθμό τις αισθήσεις του ενώ στο replay φαίνεται ότι και άλλοι παίκτες ένιωσαν την έκρηξη χωρίς πάντως να χρειαστεί κάποιος περαιτέρω βοήθεια μέσα στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αμέσως μετά αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και άπαντες βρίσκονται σε αναμονή για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Ο τραυματισμός πάντως θα πρέπει πρώτα να κριθεί από τον γιατρό αγώνα.

Στο 55′ η διακοπή
Οι παίκτες του ΠΑΟ μετά το χτύπημα στον Χουάνκαρ πήγαν στα αποδυτήρια

Στο φορείο ο Χουανκάρ και λογικά πάει στα αποδυτήρια.

Κροτίδα έπεσε κοντά στον Χουανκάρ.

Το ιατρικό επιτελείο είναι από πάνω του για τις πρώτες βοήθειες.

Έχει διακοπεί το παιχνίδι

Πεσμένος στο έδαφος ο Χουάνκαρ που έκανε προθέρμανση

Γκολ ο Ολυμπιακός
Στο 49′ ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα, ο Ποντένσε είδε την κίνηση του, τού έδωσε κάθετη στην περιοχή και εκείνος με πλασέ έκανε το 1-1!

Ο Μαρτίνεθ συνήθως στο 60′ κάνει αλλαγές. Θα περάσει λογικά επιθετικό για να πιέσει.

Σέντρα στο 2ο
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες

Ημίχρονο
0-1 ο Παναθηναϊκός με γκολ του Βαγιαννίδη από το 28′

Συμπληρώθηκαν τα 45′ – Δύο λεπτά καθυστερήσεις
Κίτρινη κάρτα στον Φορτούνη

Στο 42′
Σουτ του Ελ Κααμπί από καλή θέση η μπάλα βρίσκει στα πόδια του Βαγιαννίδη και καταλήγει κόρνερ

Στο 40′
Κίτρινη κάρτα στον Ντόη για φάουλ πάνω στον Τζούρισιτς

37′ Ακόμα μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Τζούρισιτς είχε την μπάλα στα αριστερά, πάτησε στην περιοχή του Ολυμπιακού και με ωραίο δεξί σουτ, την είδε να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Διακοπή
Στο έδαφος ο Παλάσιος με πρόβλημα στον αστράγαλο

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟ
Ο Βαγιαννίδης χτυπάει ξανά αλλά ο Πασχαλάκης διώχνει σε κόρνερ

Γκολ ο ΠΑΟ
Στο 28′ ο Βαγιαννίδης από κοντά ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟ. Μετά από έναν πανικό στην περιοχή του Πασχαλάκη με συνεχόμενες κόντρες, ο Βαγιαννίδης έκανε το πλασέ από κοντά και έκανε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

Ανεκμετάλλευτο περνάει το χτύπημα φάουλ του Μπερνάρ στο 26′

Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό
Στο 25′ μακρινό σουτ του Φορτούνη η μπάλα περνάει κοντά από το δοκάρι και καταλήγει άουτ

21′ Ωραίο γύρισμα του Ροντινέι, ο Σένκεφελντ πρόλαβε τον Ελ Καμπί και κέρδισε και το φάουλ.

Συμπληρώθηκαν τα 20′
Κατοχή για τον Ολυμπιακό, ψάχνει αντεπιθέσεις ο ΠΑΟ

Κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο ο Μασούρας – Άουτ η κεφαλιά του Καμαρά στην εξέλιξη της φάσης

Παίρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή ο Τζούρισιτς αλλά την στέλνει άουτ

Ανεβαίνει πολύ γρήγορα στην περιοχή του Ολυμπιακού ο ΠΑΟ

Ο Πέρεθ παίρνει νέες οδηγίες από τον Ιβάν

Νέο σουτ από τον Τσέριν μπλοκάρει ο Πασχαλάκης

Ευκαιρία για τον ΠΑΟ
Ο Τσέριν σουτάρει από μακριά και ο Πασχαλάκης με το ένα χέρι βγάζει κόρνερ τη μπάλα στο 10′

Σουτ του Ποντένσε στο 8′ δεν ανησυχεί ο Μπρινιόλι

Στο 7′ το παιχνίδι
Πιέσε για 5′ ο Ολυμπιακός αλλά κερδίζει μέτρα στο γήπεδο ο ΠΑΟ

Με 4-2-3-1 ο ΠΑΟ με τον Τζούρισιτς πίσω από τον Ιωαννίδη σε ελεύθερο ρόλο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σέντρα στο παιχνίδι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.