ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παραμένει «ζωντανός» για τον τίτλο

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το ντέρμπι και παραμένουν ζωντανοί για τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παραμένει «ζωντανός» για τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super Leage.

Παρά το εκτεταμένο ροτέισιον από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν σπουδαία νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Κίνι έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από απόκρουση του Κοτάρσκι σε πέναλτι του Ποντένσε, ενώ ο Ζέλσον Μαρτίνς πέτυχε το πρώτο του «ερυθρόλευκο» γκολ στο 61′, «γράφοντας» το 2-0. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μειώσουν στο 90’+2 με τον Μάρκος Αντόνιο και προσθέσουν πίεση στους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είχε συνοχή, ήταν συμπαγής και ξεκίνησε με την συνήθη τακτική του, πιέζοντας από ψηλά. Ταυτόχρονα, οι συμπαίκτες του έψαχναν τον Ναβάρο με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.

Η τακτική είχε αποτέλεσμα καθώς ο Ισπανός φορ νίκησε δύο φορές τον Κοτάρσκι με ωραία τελειώματα, όμως η συνήθειά του να παίζει στο όριο του οφσάιντ έφερε την (ορθή) ακύρωση των τερμάτων του, στο 10ο και 15ο λεπτό.

Στο 25΄ ο Πορτογάλος Νογκέιρα έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στον δραστήριο Ναβάρο. Την εκτέλεσή του ανέλαβε στο 27΄ ο Ποντένσε, ο Κοτάρσκι έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε αλλά ο Κίνι αποδείχθηκε ταχύτερος όλων και παίρνοντας το ριμπάουντ άνοιξε το σκορ.

Ο Ναβάρο είχε μια καλή αλλά άστοχη κεφαλιά στο 29΄ από σέντρα του Κίνι, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 43΄, όταν από λάθος του Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία για αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Ζίβκοβιτς, το σουτ του οποίου «μπλόκαρε» ο μέσος του Ολυμπιακού διορθώνοντας το λάθος του.

Με την πειραϊκή ομάδα να συνεχίζει κυρίαρχα και στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν στο 61ο λεπτό με το πρώτο γκολ του Ζέλσον Μαρτίν στα «κόκκινα» ύστερα από έξοχη αντεπίθεση και ασίστ του Ποντένσε, ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 70΄ ένα σουτ του Ποντένσε, που ήταν πολύ καλός στο β΄ ημίχρονο, έφυγε λίγο άουτ. Ο «Δικέφαλος» απείλησε στο 77΄ με τον Μπάμπα και στο επόμενο λεπτό με τον Κουλιεράκη σε εκτέλεση κόρνερ, για να μειώσουν τελικά οι φιλοξενούμενοι στο 90΄+2 με τον Μάρκος Αντόνιο.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (90΄+4 Βέσο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78΄ Έσε), Ιμπόρα, Μαρτίνς (78΄ Μασούρας), Όρτα (85΄ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85΄ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (78΄ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74΄ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79΄ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (59΄ Σαμάτα).


Οι εξελίξεις

Τελικό 2-1

2-1 ο ΠΑΟΚ
Σκόρερ στο 90+2 ο Μάρκο Αντόνιο

Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις
Υπάρχει εκνευρισμός μεταξύ Κίνι και Μπάμπα για το μαρκάρισμα του δεύτερου.

Στο 90′ το παιχνίδι
2-0 ο Ολυμπιακός

Αλλαγές για τον Ολυμπιακό
Ο Μασούρας στη θέση του Ζέλσον Μαρτίνς και ο Έσε στη θέση του Τσικίνιο

Κεφαλιά του Κουλιεράκη άουτ η μπάλα

Ο Σβαμπ στη θέση του Μεϊτέ

Στο 74 το παιχνίδι

70′ Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού! Ο Ποντένσε πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα… έγλειψε το δοκάρι του Κοτάρσκι.

68′ Υπέροχη πάσα του Όρτα στον Ποντένσε ο οποίος οδήγησε την μπάλα μέχρι την περιοχή αλλά το σουτ που έκανε πήγε άουτ.

2-0 στο 61
Το γκολ ο Ζέλσον Μαρτίνς μετά από επέλαση του Πορτογάλου – Τρομερή μπαλιά από τον Ποντένσε

Ετοιμάζει διπλή αλλαγή ο ΠΑΟΚ. Ντεσπόντοφ και Σαμάτα

Σηκώθηκε από το έδαφος μετά από χτύπημα ο Κοτάρσκι και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού

Δεν έχουν αλλαγές οι δύο ομάδες

48′ Ο Ιμπόρα έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, βρήκε χώρο, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Σέντρα στο β’ ημίχρονο

Ημίχρονο
1-0 ο Ολυμπιακός από το 28′ με τον Κίνι

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις

Στο 45′ το παιχνίδι

43′ Επικίνδυνη στιγμή από τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς πάτησε στην περιοχή, προσπάθησε να βρει χώρο να εκτελέσει, εν τέλει το σουτ σταμάτησε στα σώματα και ο Μουργκ έκανε σε δεύτερο χρόνο το σουτ, χωρίς να απειλήσει τον Τζολάκη

Κίτρινη κάρτα στον Άμπι

Κεφαλιά του Ναβάρο άουτ η μπάλα – Ωραίο γέμισμα από τον Κίνι

1-0 ο Ολυμπιακός στο 27′
Ο Κοτάρσκι έπεσε σωστά στη γωνία και νίκησε τον Ποντένσε αλλά ο Κίνι πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό!

Υπάρχει πέναλτι και θα το εκτελέσει ο Ποντένσε

Περιμένουμε το VAR

Στο 25
Ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι στην ανατροπή του Ναβάρο από τον Κουλιεράκη

Ακυρώθηκε το γκολ λόγω οφσάιντ

1-0 ο Ολυμπιακός στο 15′
Η φάση ξεκίνησε από τον Τζολάκη και η μπάλα έφτασε στον Ναβάρο ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα

Πέτυχε γκολ ο Ναβάρο αλλά ήταν σε αντικανονική θέση

Ο Τσικίνιο έκλεψε την μπάλα από τον Κουλιεράκη αλλά ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση για φάουλ, δημιουργώντας έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σέντρα στο ματς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.