ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τελικό ΑΕΚ- Πανσερραϊκός 1-1: «Ρετάρει» η «Ένωση» – Τρίτος επίσημος αγώνας σε Ελλάδα και Ευρώπη που δεν κέρδισε

Απογοητευτική η ομάδα του Αλμέιδα παρά την κατοχή της μπάλας – Χαμένο πέναλτι από τον Φαν Βέερτ

Τελικό ΑΕΚ- Πανσερραϊκός  1-1: «Ρετάρει» η «Ένωση» – Τρίτος επίσημος αγώνας  σε Ελλάδα και Ευρώπη που δεν κέρδισε

Εξακολουθεί και προβληματίζει έντονα  η ΑΕΚ καθώς με μόνο ένα καλό  ημίχρονο στον αγώνα με τη Δυναμό  στο Ζάγκρεμπ και από εκεί και πέρα πολύ κακές εμφανίσεις.

Παρά την πρόκριση εντός έδρας με την Δυναμό Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ είδε την ήττα με την Αντβέρπ στο Βέλγιο, στο πρώτο ματς για τα Play Off του UEFA Champions League 2023-24.

Οι δύο βαθμοί που έχασε σήμερα η Ένωση σε ένα θεωρητικά αλλά και πρακτικά  -βάσει του συσχετισμού των δύο ομάδων-  εύκολο παιχνίδι μπορεί να αποδεδειχθούν καθοριστικοί στη συνεχεία του πρωταθλήματος της Α΄   Εθνικής  καθώς κανείς από τους άμεσους ανταγωνιστές της  (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ) δε θα χάσει δύο βαθμούς στο γήπεδό του με τόση ευκολία.

Η εκκίνηση του αγώνα στην OPAP Arena ήταν τραγική για την ΑΕΚ και ιδανική για τον Πανσερραϊκό. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού του αγώνα έχασε μοναδική ευκαιρία και στη συνέχεια πέτυχε το 0-1.

Στα 14 δευτερόλεπτα από τη «σέντρα», ο Άλεξιτς έφυγε στην πλάτη του Χρυσόπουλου, έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Τομάς που ολομόναχος δεν μπορεί να σκοράρει, λίγο πριν τη μικρή περιοχή και κεντρικά, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. 31 δευτερόλεπτα μετά (!!!) οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, o Πηλέας έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Άλεξιτς με φοβερή κεφαλιά στην κίνηση νίκησε τον Αθανασιάδη.

Αν και για λίγο έδειχνε  να είναι σοκαρισμένη, η ΑΕΚ ανέλαβε επιθετική πρωτοβουλία και πίεσε για την ισοφάριση, με τον Φαν Βέερτ να έχει δυο καλές στιγμές για την ισοφάριση.

Αν και είχε ξεκάθαρο πρόβλημα ομοιογένειας -ειδικά στην άμυνα, με τους Μήτογλου, Χρυσόπουλο και Σιντιμπέ- η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει. Η Ένωση κέρδισε πέναλτι στο 23’, για χέρι του Ουεντραόγκο σε γύρισμα του Πισάρο, αλλά ο διαιτητής εξέτασε ο ίδιος την φάση και πήρε πίσω την απόφασή του (είδε το χέρι κολλημένο στο σώμα του παίκτη των φιλοξενουμένων).

Ο Πισάρο προσπάθησε να μπει περισσότερο στο παιχνίδι και να βοηθήσει την προβληματική ανάπτυξη της ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Στο 31’ είχε δοκάρι σε σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Την ίδια στιγμή, η Ένωση συνέχισε να βγάζει μεγάλη αστάθεια, αμυντικά.

Ο Πανσερραϊκός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο (45+1) βλέποντας τον Αθανασιάδη να βγάζει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη, μετά από κόρνερ. Η ΑΕΚ είχε στα… χασομέρια του πρώτου μέρους μια καλή κεφαλιά του Μάνταλου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ματίας Αλμέιδα «έριξε» στο ματς τον Πινέδα στη θέση του Χρυσόπουλου και μετακίνησε τον Μοχαμαντί δίπλα στον Μήτογλου. Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει απειλητική, αλλά ο Πανσερραϊκός είχε βάλει «πούλμαν» έξω από την μεγάλη του περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πίεση της ΑΕΚ έφερε ένα κερδισμένο πέναλτι στο 60’, με τον Γκοτζαμανίδη να ανατρέπει τον Πισάρο. Ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Χόβαν έδιωξε με τα πόδια, κρατώντας το 0-1 υπέρ της ομάδας του. Λίγο πριν, στο ίδιο λεπτό, ο Άλεξιτς πήγε να πετύχει τρομερό γκολ, με απίστευτο μακρινό σουτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.