ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Euroleague: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες – Κέρδισε τη Βίρτους Μπολόνια 117-71

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με 18/32 τρίποντα και 33 ασίστ

Euroleague: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες – Κέρδισε τη Βίρτους Μπολόνια 117-71

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Βίρτους με 117-71.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν σκέτη απόλαυση σε άμυνα και επίθεση, κυριάρχησε στο παρκέ με τον πλέον επιβλητικό τρόπο και δεν άφησε περιθώριο στους φιλοξενούμενους να καταλάβουν τι συνέβαινε.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague και φυσικά παρέμεινε ψηλά στην κατάταξη μετά από 12 αγωνιστικές.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εκρηκτικά την αναμέτρηση με και με τρίποντα των Βεζένκοβ, Κάνααν και Γουόκαπ προηγήθηκαν νωρίς με 11-0 (3’).

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν επίσης εντυπωσιακή με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν το δρόμο για το καλάθι. Ο Σκαριόλο ανακάτεψε την «τράπουλα», έκανε αλλαγές και βρήκε σκορ στην επίθεση, όμως δεν έπεσε η διαφορά.

Ο Γουόκαπ μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη (είχε 6 στο δεκάλεπτο), ο Βεζένκοβ, ο Κάνααν και ο Παπανικολάου ευστοχούσαν από τα 6.75 και έτσι παρέμενε σε διψήφιο επίπεδο (29-13, 9’).

Θα περίμενε κανείς από την Βίρτους να αντιδράσει, αλλά μάταια. Το pick ‘n’ roll του Ολυμπιακού και η γενικότερη κίνηση στην μπροστινή πλευρά του παρκέ διέλυε τους Ιταλούς. Κάνααν, Μπλακ, Πίτερς πήραν σειρά στο σκοράρισμα για το 41-20 (14’). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα επέμεναν να πατάνε γκάζι. Στην άμυνα δεν έχαναν φάση παρά την διαφορά, αλλά και στην επίθεση με τον Σλούκα να παίρνει λίγη από τη λάμψη έγινε το 54-25 (18’).

Οι Πειραιώτες ήταν φανερό πως διασκέδασαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχαν χορτάσει οπότε συνέχισαν σε αυτό το ρυθμό. Οι γκαρντ δημιουργούσαν ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα και ο Φαλ κάρφωνε από τις ασίστ τους (71-39, 25’). Κάθε φορά που η Βίρτους προσπαθούσε να βγάλει μία υποτυπώδη αντίδραση έπεφτε πάνω σε ένα ένα τρίποντο του Βεζένκοβ κι έχανε το κουράγιο της (76-47, 27’).

Η τελευταία περίοδος είχε ξεκούραση για τους βασικούς του Ολυμπιακού, αλλά όσοι έρχονταν από τον πάγκο φρόντιζαν να διατηρήσουν τον ρυθμό σε μία ταχύτητα που η Βίρτους δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ο ΜακΚίσικ δεν είχε σταματημό, όπως και τα λάθη των παικτών της ιταλικής ομάδας. Με 9 σερί πόντους ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το 99-59 (34’) και μετά τον μιμήθηκαν οι Πίτερς και «Λάρι» με αποτέλεσμα το 109-63 (37’).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-15, 61-35, 84-55, 117-71

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.