Τι γίνεται με τις ρωσικές ομάδες

Έπειτα από 20 χρόνια, οι ομάδες-μέτοχοι της Euroleague (μεταξύ αυτών και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) αποφάσισαν την οριστική απομάκρυνση του Τζόρντι Μπερτομέου από την θέση του CEO.

Όπως είχε αποφασιστεί εδώ και μήνες, η γενική συνέλευση των μετόχων επικύρωσε την ολοκλήρωση της θητείας του Τζόρντι Μπερτομέου ως επικεφαλής της. Ο Καταλανός δικηγόρος, που για πάνω από 20 χρόνια ήταν ο ιθύνων νους της διοργάνωσης, αποχωρεί από τη θέση του και έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά.

H απόφαση για την απομάκρυνση του Μπερτομέου είχε ληφθεί ουσιαστικά από τον Οκτώβριο. Πάντως δεν είναι απίθανη η διατήρησή του σε κάποιον συμβουλευτικό ρόλο, μιας κι ακόμη έχει αρκετές ομάδες που τον υποστηρίζουν, όχι όμως με ισχύ στη λήψη αποφάσεων.

Όσον αφορά στο ποιος θα τον διαδεχτεί, ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, ο αντικαταστάτης δεν θα έχει την ίδια δύναμη. Κάθε απόφαση θα περνά από τα χέρια των ομάδων και δεν θα λαμβάνεται εν λευκώ από το νέο επικεφαλής. Μεταξύ των ονομάτων που λέγεται πως έχουν συζητηθεί είναι αυτά των Ντέγιαν Μποντιρόγκα (πρώην αντιπρόεδρος σερβικής ομοσπονδίας), Τσους Μπουένο (αντιπρόεδρος ΝΒΑ Europe), Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (general manager Φενέρμπαχτσε) και Μάρκο Πέσιτς (general manager Μπάγερν).

Τέλος, όσον αφορά με τις ρωσικές ομάδες, παρά την επιμονή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίξει στη νέα Ευρωλίγκα, αυτό μοιάζει αδύνατο τουλάχιστον για το 2022/23, ενώ εφόσον επικυρωθεί ο αποκλεισμός της, οι τρεις κενές θέσεις στη διοργάνωση πιθανότατα θα καλυφθούν από Ερυθρό Αστέρα, Παρτιζάν και Βαλένθια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οριστικές αποφάσεις κι ανακοινώσεις για όλα τα θέματα αναμένονται σύντομα.