ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Eυρωλίγκα: Η απόφαση για απομάκρυνση του Τ.Μπερτομέου ελήφθη οριστικά

Τι γίνεται με τις ρωσικές ομάδες

Eυρωλίγκα: Η απόφαση για απομάκρυνση του Τ.Μπερτομέου ελήφθη οριστικά

Έπειτα από 20 χρόνια, οι ομάδες-μέτοχοι της Euroleague (μεταξύ αυτών και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) αποφάσισαν την οριστική απομάκρυνση του Τζόρντι Μπερτομέου από την θέση του CEO.

Όπως είχε αποφασιστεί εδώ και μήνες, η γενική συνέλευση των μετόχων επικύρωσε την ολοκλήρωση της θητείας του Τζόρντι Μπερτομέου ως επικεφαλής της. Ο Καταλανός δικηγόρος, που για πάνω από 20 χρόνια ήταν ο ιθύνων νους της διοργάνωσης, αποχωρεί από τη θέση του και έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά.

H απόφαση για την απομάκρυνση του Μπερτομέου είχε ληφθεί ουσιαστικά από τον Οκτώβριο. Πάντως δεν είναι απίθανη η διατήρησή του σε κάποιον συμβουλευτικό ρόλο, μιας κι ακόμη έχει αρκετές ομάδες που τον υποστηρίζουν, όχι όμως με ισχύ στη λήψη αποφάσεων.

Όσον αφορά στο ποιος θα τον διαδεχτεί, ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, ο αντικαταστάτης δεν θα έχει την ίδια δύναμη. Κάθε απόφαση θα περνά από τα χέρια των ομάδων και δεν θα λαμβάνεται εν λευκώ από το νέο επικεφαλής. Μεταξύ των ονομάτων που λέγεται πως έχουν συζητηθεί είναι αυτά των Ντέγιαν Μποντιρόγκα (πρώην αντιπρόεδρος σερβικής ομοσπονδίας), Τσους Μπουένο (αντιπρόεδρος ΝΒΑ Europe), Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (general manager Φενέρμπαχτσε) και Μάρκο Πέσιτς (general manager Μπάγερν).

Τέλος, όσον αφορά με τις ρωσικές ομάδες, παρά την επιμονή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίξει στη νέα Ευρωλίγκα, αυτό μοιάζει αδύνατο τουλάχιστον για το 2022/23, ενώ εφόσον επικυρωθεί ο αποκλεισμός της, οι τρεις κενές θέσεις στη διοργάνωση πιθανότατα θα καλυφθούν από Ερυθρό Αστέρα, Παρτιζάν και Βαλένθια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οριστικές αποφάσεις κι ανακοινώσεις για όλα τα θέματα αναμένονται σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.