ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γιώργος Ανδρεάδης: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Γιώργος Ανδρεάδης: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Γιώργος Ανδρεάδης, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΙΟ αλλά και αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό και του 1976 στο Μόντρεαλ. 

Ακόμη διατέλεσε πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ιστιοπλόους της χώρας.

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γιώργος Ανδρεάδης, μια ιστορική μορφή της Ελληνικής & Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας.

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε νεαρή ηλικία και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό και του 1976 στο Μόντρεαλ , ενώ γενικότερα συμμετείχε ως εθελοντής σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπηρετώντας το άθλημα από διαφορετικές κάθε φορά θέσεις.

Η καριέρα του στην ιστιοπλοΐα τον οδήγησε και σε διοικητικές θέσεις στην Παγκόσμια και Ελληνική Ιστιοπλοΐα από τις οποίες συνέβαλε στην εξέλιξη και την πρόοδο του αθλήματος. Ο Γιώργος Ανδρεάδης διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διεθνούς Ομοσπονδίας από το 1994 έως το 1998 και από το 2008 έως το 2012 ,όπως επίσης και Αντιπρόεδρος μεταξύ 1998-2008 και 2012-2016 . Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από το 1978 έως το 1982, καθώς και Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γιώργος Ανδρεάδης βοήθησε στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας. Για την προσήλωση και συνεισφορά στο Ολυμπιακό Κίνημα τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση από την ΔΟΕ το 2010.

Η αναγνώρισή του από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Κοινότητα κορυφώθηκε με την βράβευσή του από την World Sailing με το βραβείο Beppe Croce.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Γιώργου Ανδρεάδη και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό για την προσφορά του στο άθλημά μας». 

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ 

«Με μεγάλη θλίψη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε για το θάνατο του Olympian και πρώην μέλους της Γιώργου Ανδρεάδη σε ηλικία 82 ετών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την ιστιοπλοϊα στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος.

Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό και του 1976 στο Μόντρεαλ.

Λάτρης του αθλητισμού, συνέχισε την ιστιοπλοΐα για πάρα πολλά χρόνια σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης ενώ διετέλεσε και παράγοντας, φτάνοντας μάλιστα να γίνει μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Για 20 χρόνια ήταν Πρόεδρος της Ενωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ έφτασε μέχρι το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Το 2012 εξελέγη Αντιπρόεδρος της World Olympians Association.

H διαρκής και ακούραστη προσφορά του στην ελληνική ιστιοπλοϊα από κάθε πόστο και με κάθε τρόπο, τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στους ανθρώπους του αθλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του αξέχαστου Γιώργου Ανδρεάδη». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.