ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία – Χιλιάδες κόσμου στην εντυπωσιακή τελετή (βίντεο)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία – Χιλιάδες κόσμου στην εντυπωσιακή τελετή (βίντεο)

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Ελλάδα και έφτασε στη Μασσαλία της Γαλλίας, για να αρχίσει ένα νέο ταξίδι 69 ημερών μέχρι την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το Παρίσι ετοιμάζεται για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και η πρώτη αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει με την Ολυμπιακή Φλόγα να πιάνει λιμάνι στη Μασσαλία, για να ακολουθήσει μία πρώτη φαντασμαγορική τελετή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2024.

Έξι χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός

Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς ο Φλοράν Μανοντού, Γάλλος Ολυμπιονίκης του 2012 στα 50 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης ανδρών, αναμενόταν να μεταφέρει τη φλόγα στην ξηρά, παρουσία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί εκπαιδευμένα σκυλιά της γαλλικής Αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές των επίλεκτων γαλλικών δυνάμεων. «Πρόκειται για ένα πρωτοφανές επίπεδο ασφάλειας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν. «Η ζωή συνεχίζεται στη Μασσαλία, αλλά υπό συνθήκες υψηλής ασφαλείας» πρόσθεσε.

«Σχεδιάσαμε αυτή την εκδήλωση ως μία τελετή, την πέμπτη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, πέρα από τις τελετές έναρξης και λήξης» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρισιού 2024 Τιερί Ρεμπούλ, υπεύθυνος για τις τελετές.

«Η Μασσαλία είναι το ιδανικό μέρος για να δημιουργηθούν αναμνήσεις, ήταν η προφανής επιλογή» τόνισε ο Τονί Εστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού 2024, για τη Μασσαλία. Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία ραπ σε πλωτή σκηνή μπροστά σε 45.000 θεατές. «Είναι τεράστια τιμή και νομίζω ότι είναι εξαιρετική προβολή για την πόλη» δήλωσε στο Reuters ο συνταξιούχος και ιδιοκτήτης σκάφους Ανρί Ζερέντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει την Πέμπτη με τους πρώην ποδοσφαιριστές της Olympique de Marseille, Ζαν-Πιερ Παπέν, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Μπαζίλ Μπολί, καθώς και τον σεφ τριών αστέρων Αλεξάντρ Μαζιά μεταξύ των λαμπαδηδρόμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.