ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξιφασκία: «Χρυσή» η Δώρα Γκουντούρα στη Σεούλ – Δείτε την απονομή (φώτο-βίντεο)

«Είχα φτάσει αρκετές φορές στην πηγή και δεν είχα πιει νερό»

Ξιφασκία: «Χρυσή» η Δώρα Γκουντούρα στη Σεούλ – Δείτε την απονομή (φώτο-βίντεο)

Η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση σπάθης και μάλιστα στον πρώτο αγώνα εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε κάθε αντίπαλο που βρέθηκε απέναντί της την πίστα στο γκραν πρι της Σεούλ στην Κορέα. Στον πρώτο γύρο επικράτησε εύκολα της 21χρονης Ισπανίδας Αϊνόα Πέρεθ (FIE No163) με σκορ 15-7.

Στη συνέχεια αναδείχθηκε νικήτρια με 15-11 στην αναμέτρηση κόντρα στην Ιταλίδα Κιάρα Μορμίλε (FIE No24) και μπήκε στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης, ενώ αμέσως μετά νίκησε και την 22χρονη Πολωνή Σουζάνα Τσιέζλακ (FIE No19) με σκορ 15-13.

Στον προημιτελικό απέκλεισε το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, την Αζέρα Άνα Μπάστα, και εξασφάλισε την παρουσία της στο βάθρο. Μετά την παρουσίαση της τετράδας στην κεντρική πίστα νίκησε στον ημιτελικό με 15-11 την παγκοσμια πρωταθλήτρια και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα. Στον μεγάλο τελικό νίκησε τη Γαλλιδα Σάρα Μπαλζέρ (FIE No5) με 15-11 και πήρε ρεβάνς για την ήττα στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στο Σιντ-Νίκλαας του Βελγίου.

Μετά από δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα σε παγκόσμια κύπελλα, ένα αργυρό σε γκραν πρι και ένα χάλκινο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα η Δώρα Γκουντούρα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε κορυφαία διοργάνωση σπάθης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην ίδια όσο και στον προπονητή της, Θανάση Δελενίκα. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι είναι η όγδοη διαδοχική φορά που η ελληνική σημαία κυματίζει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης σπάθης, ένα σερί που ξεκίνησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα χάρη τόσο τις επιτυχίες της ίδιας όσο και της Δέσποινας Γεωργιάδου.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την έτερη Ελληνίδα, Δέσποινα Γεωργιάδου, η οποία ηττήθηκε με 15-10 στην πρώτη της αναμέτρηση στο γύρο των 64 από την 17χρονη Αμερικανίδα Λόλα Πόσικ (FIE No164). Η Ελληνίδα που ήταν το Νο1 του ταμπλό θα φύγει από την Κορέα με την 33η θέση στο γκραν πρι.

Γκουντούρα: «Είχα φτάσει αρκετές φορές στην πηγή και δεν είχα πιει νερό»

Για την μεγάλη της επιτυχία η Δώρα Γκουντούρα δήλωσε τα εξής:

«Το ήθελα πάρα πολύ το χρυσό μετάλλιο, είχα φτάσει αρκετές φορές στην πηγή και δεν είχα πιει νερό, ακόμα και για ένα χτύπημα. Τώρα όμως τα κατάφερα και για αυτό μου βγήκε το συναίσθημα όταν πήρα τον τελευταίο πόντο. Το ήξερα ότι χρειαζόταν υπομονή και αρκετό χρόνο για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και η επιμονή μου με δικαίωσε.

Θέλω να σταθώ όμως περισσότερο στη σταθερότητα που είχα όλη τη μέρα στα παιχνίδια μου και στο κάτι παραπάνω που έδωσα στο τέλος όταν χρειαζόταν για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι αυτή η νίκη ήρθε στην πρώτη διοργάνωση εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης», ενώ για τη στιγμή της απονομής πρόσθεσε:

«Η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και η θέα της ελληνικής σημαίας πιο ψηλά από όλες στον ιστό ήταν κάτι που είχαμε ζήσει ξανά χάρη στη Δέσποινα, κάθε φορά όμως είναι πολύ συγκινητική».

Ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είπε από την πλευρά του τα εξής:

«Η Δώρα είχε όλη την ημέρα σταθερή πορεία και διατήρησε το ρυθμό στα παιχνίδια της. Δίνουμε το 100% και αυτό φαίνεται σε κάθε διοργάνωση και από τη συνολική ανοδική πορεία. Προφανώς προτιμούμε που ήρθε τώρα αυττό το αποτέλεσμα που ψάχνναμε και όχι νωρίτερα τη χρονιά. Πάντα υπάρχει αγωνιστικό πλάνο και αυτή τη φορά βγήκε όταν έπρεπε. Παίζει πάντα υψηλού επιπέδου ξιφασκία, είμαστε για μετάλλια σε κάθε διοργάνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι κάτι απίστευτο το γεγονός ότι αυτό είναι το όγδοο συνεχόμενο βάθρο με ελληνική παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις της σπάθης γυναικών. Συνεχίζουμε δυνατά και προσγειωμένοι για τους στόχους μας, το παγκόσμιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.