Μίκαελ Σουμάχερ: Σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του έδωσε ο πρώην επικεφαλής της Ferrari

Ο πρώην επικεφαλής της Ferrari δήλωσε ότι η οικογένεια Shcumacher έπρεπε να «ζήσει διαφορετικά»

Μίκαελ Σουμάχερ: Σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του έδωσε ο πρώην επικεφαλής της Ferrari

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ έχει «αλλάξει τη ζωή της» μετά το ατύχημα του σταρ της F1 στο σκι πριν από σχεδόν μια δεκαετία, σύμφωνα με τον Ζαν Τοντ.

Ο πρώην επικεφαλής της Ferrari αλλά και της FIA δήλωσε ότι η οικογένεια Shcumacher έπρεπε να «ζήσει διαφορετικά» μετά το ατύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ.

Οι Schumacher πρέπει να ζήσουν τα πάντα διαφορετικά

Μιλώντας στην Gazzetta dello Sport, ο Τοντ έκανε μια σπάνια ενημέρωση για την οικογένεια Schumacher, με την οποία εξακολουθεί να παραμένει σταθερός φίλος. Είπε χαρακτηριστικά: «Για μένα, είναι προνόμιο να είμαι κοντά, στην οικογένεια με τον Michael, με την Corinna, με τον Mick και την Gina.

Η ζωή τους άλλαξε στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Πρέπει να ζήσουν τα πάντα διαφορετικά. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η εγγύτητα των φίλων. Και το Keep Fighting, το θεμέλιό τους.

Είναι πράγματα που είναι μέρος της ζωής, που είναι πιο σημαντικά από τα αποτελέσματα και τους αγαπημένους μας αγώνες. Η ζωή, για όλους, δεν είναι μόνο αγώνες», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμενός του ΟΗΕ -πλέον- για την οδηγική ασφάλεια.

Ο Ζαν Τοντ, ο οποίος υπήρξε team principal της Ferrari επί Schumacher και πραγματικά στενός φίλος της οικογένειας του Γερμανού θρύλου της Formula 1, έχει και κατά το παρελθόν μοιραστεί με τα μέσα ελάχιστες μεν, σημαντικές δε, πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Michael Shcumacher, για τον οποίο, η οικογένειά του έχει επιλέξει να πλέξει ένα πέπλο μυστικοπάθειας.

Ο Τοντ λοιπόν, πριν λίγο καιρό, αποκάλυψε ότι επισκέπτεται τακτικά τον Schumacher και τη σύζυγό του Corinna, μερικές φορές μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, είχε πει χαρακτηριστικά: «Μερικές φορές βλέπουμε ο ένας τον άλλον τρεις φορές την εβδομάδα, μερικές φορές δεν βλεπόμαστε για έναν ολόκληρο μήνα. Είναι φίλοι μου και είμαστε σε συνεχή επαφή. Ό,τι μπορώ να κάνω για την οικογένεια Schumacher, θα το κάνω».

Το ατύχημα σοκ του Michael Schumacher στο σκι και οι πληροφορίες από την σύζυγό του

Ο Schumacher χτύπησε το κεφάλι του σε βράχια όταν έκανε σκι εκτός πίστας με την οικογένειά του στο θέρετρο Μεριμπέλ. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο, όπου τέθηκε σε τεχνητό κώμα, καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν να σώσουν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Βγήκε από το κώμα ένα χρόνο αργότερα, το 2014, αλλά έκτοτε οι ενημερώσεις για την υγεία του είναι σπάνιες. To 2019, ο Ζαν Τοντ είχε υποστηρίξει ότι ο Schumacher «συνεχίζει να παλεύει» και ότι τον «φροντίζουν καλά».

Ο πρώην πρόεδρος της FIA αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε παρακολουθήσει έναν αγώνα F1 μαζί με τον θρύλο της Formula 1 στο σπίτι του. Η σύζυγος του Schumacher, Corinna, έχει επίσης δώσει ελάχιστες πληροφορίες για την κατάσταση του συζύγου της, αλλά είχε παραδεχτεί ότι ο πιλότος-σταρ ήταν «διαφορετικός».

«Μου λείπει ο Michael κάθε μέρα. Αλλά δεν λείπει μόνο σε εμένα. Λείπει στα παιδιά, στην οικογένεια, στον πατέρα του, σε όλους γύρω του. Θέλω να πω, σε όλους λείπει ο Μάικλ, αλλά ο Μάικλ είναι εδώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ και αυτό μας δίνει δύναμη. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε μια οικογένεια όπως άρεσε στον Michael και εξακολουθεί να αρέσει στον Michael. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας. ‘Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό’, όπως έλεγε πάντα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.