ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μόνικα Σέλες: Πέθανε ο άνδρας που την μαχαίρωσε σε αγώνα τένις το 1993 (βίντεο)

Ο δράστης ήταν Γερμανός και ήταν φανατικός θαυμαστής της Στέφι Γκραφ το αντίπαλο δέος της Σέλες

Μόνικα Σέλες: Πέθανε ο άνδρας που την μαχαίρωσε σε αγώνα τένις το 1993 (βίντεο)

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που η Μόνικα Σέλες δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι 23 εκατοστών στην πλάτη την ώρα αγώνα της σε τουρνουά τένις στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Ο δράστης ήταν ο Γερμανός Γκάντερ Παρτς και ήταν φανατικός θαυμαστής της Στέφι Γκραφ, η οποία ήταν για κάποια χρόνια το αντίπαλο δέος της Σέλες, ενώ μισούσε και τους Σέρβους (η Σέλες γεννήθηκε στο Νόβισαντ).

Το συμβάν είχε λάβει χώρα στις 30 Απριλίου 1993 και στην διάρκεια του αγώνα της Σέλες με την Μαλέεβα. Η Σέλες δεν είχε κλείσει ακόμη τα 20 της χρόνια αλλά το 1991 είχε ήδη ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για να φτάσει στο Νο1 εκθρόνισε την γερμανίδα Στέφι Γκραφ η οποία ήταν εκεί από το 1987 και για 186 σερί εβδομάδες. Στην καριέρα της κέρδισε 9 Grand Slam και ήταν ότι καλύτερο υπήρχε στο τένις εκείνα τα χρόνια.

Ο Παρτς μισούσε την Σέλες γιατί έριξε από την κορυφή την Γκραφ και κατά την διάρκεια του μπρέικ και ενώ εκείνη ήταν στον πάγκο πήγε πίσω της και την μαχαίρωσε. Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Bild, είναι νεκρός και έφυγε από την ζωή τον Αύγουστο του 2022.

Πέθανε στα 68 του και έζησε για 14 χρόνια σε οίκο ευγηρίας στην Γερμανία. 1427087

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής της Στέφι Γκραφ. Έχω στείλει στη μητέρα της 100 μάρκα πολλές φορές για να αγοράσει λουλούδια για τα γενεθλιά της. Το 1990, όταν η Στέφι ήταν Νο. 1 και έχασε στον τελικό στο German Open από τις Σέλες, ο κόσμος φαινόταν να καταρρέει γύρω μου. Έτσι αποφάσισα να τιμωρήσω τη Σέλες. Δεν τη χτύπησα με όλη μου τη δύναμη. Δεν ήθελα να την σκοτώσω αλλά να την πληγώσω. Δεν θα ήταν ποτέ ξανά στη βαθμολογία μπροστά από τη Στέφι μου» είχε πει ο δράστης στην δίκη.

Η Σέλες υπέστη σοκ μετά από την επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου την επισκέφτηκε και η Στέφι Γκραφ. «Δεν ήξερα τι ακριβώς είχε συμβεί. Ξαφνικά, μου ήταν δύσκολο να αναπνεύσω κι ένιωθα έναν φρικτό πόνο στην πλάτη» είχε πει τότε η τενίστρια. 1421921

Η νεαρή τενίστρια φέρνει ακόμη και σήμερα ψυχολογικό τραύμα και η επίθεση τότε είχε συμπέσει με τις χημειοθεραπείες του πατέρα της, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Η Σέλες δεν έπαιξε τένις για δύο χρόνια λόγω της επίθεσης και όπως παραδέχτηκε αργότερα έπεσε σε κατάθλιψη και έτρωγε συνεχώς. Η Αμερικανίδα με τις ρίζες από την Σερβία δεν έπαιξε ποτέ ξανά στην Γερμανία μετά από την επίθεση.

Μετά την επίθεση κέρδισε μόνο ένα Grand Slam (1996 Australian Open) και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και επέστρεψε για κάποιες εβδομάδες στο Νο1. Μετά το μαχαίρωμα η βαθμολογία δεν… πάγωσε και η Σέλες είχε πέσει από το Νο1. 1421450

«Μαχαιρώθηκα μέσα στο κορτ, μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν να μην με επηρεάζει κάτι τέτοιο. Άλλαξε την καριέρα μου και κατέστρεψε την ψυχή μου. Με έκανε διαφορετικό άνθρωπο» έγραψε η Σέλες στην αυτοβιογραφία της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την εποχή της επίθεσης ένα συγκρότημα από την Αυστραλία είχαν φτιάξει ένα τραγούδι με τον τίτλο “Fly Monica Fly” και της το είχαν στείλει για να της ευχηθούν καλή επιστροφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.