Μουντιάλ 2022 – Η Αργεντινή έσωσε την τιμή της Νότιας Αμερικής: «Πήρε» την Ολλανδία 4-3 στα πέναλτι (upd)

Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Κροατία στο πρώτο ημιτελικό του Κατάρ

Μουντιάλ 2022 – Η Αργεντινή έσωσε την τιμή της Νότιας Αμερικής: «Πήρε» την Ολλανδία 4-3 στα πέναλτι (upd)

Η Αργεντινή επικράτησε στα πέναλτι (2-2, 4-3) της Ολλανδίας και προκρίθηκε στους «4» του Μουντιάλ 2022.

Η «αλμπισελέστε» κατάφερε να προηγηθεί στο ματς στο 35ο λεπτό, ύστερα από τη μαγική ασίστ του Μέσι. Ο «πούλγκα» βρήκε με τρομερή κάθετη πάσα τον Μολίνα και αυτός νίκησε στο τετ-α-τετ τον Νόπερτ για το 0-1.

Στο 71′ ο Ακούνια ανετράπη πάνω στη γραμμή της περιοχής και ο Λαόθ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, αφήνοντας «άγαλμα» τον Νόπερτ για το 0-2.

Στο 83′ οι «οράνιε» κατάφεραν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς με την κεφαλιά του Βέγκχορστ. Μάλιστα, έφτασαν στο «θαύμα» της ισοφάρισης στο 90’+11′ ξανά με τον Βέγκχορστ, μετά από υπέροχη κομπίνα. Ο Κόπμαϊνερς πέρασε τη μπάλα κάτω από το τείχος και ο Βέγκχορστ πλάσαρε ιδανικά για το 2-2, στέλοντας το ματς στην παράταση.

Στην παράταση η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και το ματς έγινε «ροντέο».

Η μεγαλύτερη, όμως, στιγμή ανήκε στην Αργεντινή, η οποία είχε δοκάρι στο 120′ με τον Φερνάντες. Δίχως να αλλάξει κάτι, το ματς μοιραία οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκεί, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση με 4-3.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.