Μουντιάλ 2022: Η Ουαλία επιστρέφει στην διοργάνωση μετά από 64 χρόνια!

Η Ουαλία θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ αύριο στις 21:00

Μουντιάλ 2022: Η Ουαλία επιστρέφει στην διοργάνωση μετά από 64 χρόνια!

Η Ουαλία πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ είχε παίξει μόνο μια φορά στο τουρνουά.

Ήταν το 1958 στη Σουηδία και είχε κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την Ουγγαρία, την Σουηδία και το Μεξικό. Δεν έχασε ούτε κέρδισε σε κάποιο από τα παιχνίδια και χρειάστηκε να παίξει μπαράζ με την Ουγγαρία για τη 2η θέση.

Εκεί κέρδισε με 2-1 αλλά στον προημιτελικό ηττήθηκε με 1-0 από την Βραζιλία με τον Πελέ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Μετά από 64 χρόνια η Ουαλία επέστρεψε στο Μουντιάλ και την Δευτέρα (21:00) θα παίξει με τις ΗΠΑ.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Γκάρεθ Μπέιλ, μίλησε για τα όνειρά του και τον στόχο του στο Μουντιάλ: «Όταν ήμουν μικρό παιδί ονειρευόμουν να δω την Ουαλία να παίζει σε ένα Μουντιάλ και να αποτελέσω μέρος αυτής της ομάδας. Το όνειρο πραγματοποιήθηκε, είναι εκπληκτικό και είμαι υπερήφανος που παίζω για τη χώρα μου.

Ζούμε τώρα στη δική μας φούσκα αλλά είναι προφανές πως δεχόμαστε λινκ και videos στο γκρουπ που έχουμε στο WhatsApp, με φίλους να μας στέλνουν πράγματα.

Βλέπουμε να μεγαλώνει η αγωνία του κόσμου, μπαίνουν οι σημαίες στα παράθυρα και ο κόσμος γυρνάει στους δρόμους φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Τώρα είμαι έτοιμος να γράψω την ιστορία της χώρας μου, τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά θα χάσουν τα μαθήματα για να κάτσουν να δουν τους αγώνες. Θα είναι μεγάλη στιγμή της ιστορίας μας και ελπίζω να το διασκεδάσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπέιλ παίζει στην LA FC στην Καλιφόρνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.