Μουντιάλ 2022: Στους «16» η Πορτογαλία – Κέρδισε 2-0 την Ουρουγουάη (upd)

Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε στην πρεμιέρα με 3-2 την Γκάνα

Μουντιάλ 2022: Στους «16» η Πορτογαλία – Κέρδισε 2-0 την Ουρουγουάη (upd)

Με σκόρερ και κορυφαίο του γηπέδου τον Μπρούνο Φερνάντες, η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος νίκησε με 2-0 την Ουρουγουάη, έκανε το 2/2 στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και προκρίθηκε και μαθηματικά στους “16” του παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Με τη νίκη επί της Ουρουγουάης, η Πορτογαλία έφτασε τους 6 βαθμούς στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η ομάδα της Νοτίου Αμερικής παρέμεινε στον 1 βαθμό (τελευταία), όσους έχει και η Νότια Κορέα και βρίσκεται στο -2 από την Γκάνα, την οποία αντιμετωπίζει στο φινάλε της φάσης των ομίλων.

Η Πορτογαλία ήταν η ομάδα που… έβγαλε επιθετική φιλοσοφία στο πρώτο ημίχρονο, αναγκάζοντας την Ουρουγουάη να προσέχει περισσότερο τα μετόπισθεν της. Οι Ίβηρες έπαιξαν κυρίως από τις πτέρυγες, δεν μπόρεσαν να φτιάξουν μεγάλη ευκαιρία, σε αντίθεση με την ομάδα της Νοτίου Αμερικής, που “άγγιξε” το γκολ στο 32′, με τον Μπετανκούρ να μην μπορεί να νικήσει τον Ντιόγκο Κόστα σε τετ-α-τετ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν πιο επιθετικά. Η Πορτογαλία ήταν τελικά αυτή που άνοιξε το σκορ στο 54′. ο Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε σέντρα… φαρμάκι από τα αριστερά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήδηξε για την κεφαλιά -αλλά σύμφωνα με τα ριπλέι δεν την ακούμπησε- και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Ουρουγουάης για το 1-0.

Η ομάδα της Νοτίου Αμερικής όχι μόνο βγήκε στην επίθεση, αλλά έκανε και αλλαγές που την βοήθησαν στο να φτιάξει μεγάλες φάσεις. Στην κορυφαία εξ αυτών, ο Μάξι Γκόμες -ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς- είχε δοκάρι με πλασέ από το ημικύκλιο. Μόλις άουτ πέρασε και το σουτ του Σοάρες μέσα από τη μικρή περιοχή, στο 78′.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 80′ και μετά, όμως, η Πορτογαλία όχι μόνο έπαιξε έξυπνα, αλλά έφτασε και σε νέο γκολ. Στο 90+3′ ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε “ποδιά” στον Χιμένες, αυτός χωρίς να βλέπει -με το χέρι στήριξης- βρήκε την μπάλα και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, αφού είδε ο ίδιος την φάση. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0, ενώ στο 90+9′ είχε και δοκάρι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.