Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 81-79: Έχασε μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία για το «διπλό»

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 81-79: Έχασε μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία για το «διπλό»

Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και το άστοχο τρίποντο του Παπαπέτρου στην εκπνοή κόστισαν στον Παναθηναϊκό την ήττα με 81-79 από την Μπασκόνια.

Με τους Παπαγιάννη, Γουάιτ, Παπαπέτρου, Σαντ-Ρος και Μέικον ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Η αρχή ήταν κακή και στις δύο πλευρές του παρκέ από το «τριφύλλι», με την Μπασκόνια να έβγαζε περισσότερη ενέργεια και να κάνει ένα 6-0 στο πρώτο δίλεπτο. Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν επιθετικά με Μέικον και Παπαπέτρου, αλλά τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν την ευκαιρία στους Βάσκους να ήταν σταθερά μπροστά (15-10), μέχρι το 7’. Όμως, στο τελευταίο τρίλεπτο, οι παίκτες του Πρίφτη έσφιξαν αμυντικά, εξασφάλισαν τα ριμπάουντ και με τον «καυτό» Πέρι να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει επτά σερί πόντους, έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά (15-17).

Μέτριες άμυνες και από τις δύο ομάδες στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό όμως να ήταν ελαφρώς άστοχος και την Μπασκόνια να ανακτά το προβάδισμα χάρη στον Φοντέκιο (29-26), μέχρι το 15’. Η αντίδραση του «τριφυλλιού» ήρθε με Έβανς και Σαντ-Ρος για το δικό του προσπέρασμα (29-31). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τους παίκτες του Πρίφτη να κάνουν ορισμένα λάθη και τα τρίποντα των Φοντέκιο και Σεντεκέρσκις να στέλνουν τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με το +5 (40-35).

Η κακή περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού στην αρχή του δεύτερου μέρους έδωσε εύκολα τρίποντα στην Μπασκόνια, η οποία έφτασε στο +11 (49-38), στο 22’. Μετά από τάιμ άουτ του Πρίφτη, οι «πράσινοι» έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα και με μπροστάρη τον Παπαπέτρου στην επίθεση, ο οποίος βρήκε ρυθμό, μείωσαν στο καλάθι (51-49), στο 25’. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» διατηρήθηκε… καυτός και έχοντας βοήθεια από τον Γουάιτ, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά (57-59), στο 28’. Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός «κόλλησε» επιθετικά και με το τρίποντο του Μαρίνκοβιτς στην εκπνοή, οι γηπεδούχοι έκλεισαν μπροστά (61-59), την τρίτη περίοδο.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Γκρέιντζερ δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Σαντ-Ρος βγήκε μπροστά και έδωσε το προβάδισμα (65-67), στο 33’. Όμως, στη συνέχεια τα τρίποντα και τα επιθετικά ριμπάουντ έβαλαν ξανά μπροστά (73-69) την Μπασκόνια. Η απάντηση των «πράσινων» ήταν τα μεγάλα σουτ του Μέικον που έφεραν και την ισοφάριση (79-79), αλλά εξακολουθούσαν τα χαμένα ριμπάουντ να ήταν «πληγή» και με άλλο ένα τέτοιο ο Γκρέιντζερ έκανε το 81-79, στα 23,3’’ πριν τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση, ο Παπαπέτρου αστόχησε σε τρίποντο και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 40-35, 61-59, 81-79

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.