Έλληνες χειριστές δίνουν απαντήσεις για την πτώση του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ

Έλληνες χειριστές δίνουν απαντήσεις για την πτώση του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ

Δύο Έλληνες χειριστές ελικοπτέρου δίνουν απαντήσεις σχετικά με την πτώση του Sikorsky S-76B, στο οποίο επενέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ και άλλα οκτώ άτομα.

Αν και τα σενάρια συνεχίζουν να φουντώνουν αναφορικά με το τι πήγε πραγματικά λάθος στην πτήση αυτή και τα δημοσιεύματα των μεγαλύτερων δημοσιογραφικών πρακτορείων να δίνουν την μάχη τους για έγκυρη ενημέρωση, οι δυο Έλληνες χειριστές συμφωνούν στο ότι ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς χρονικά, ώστε οι Αρχές στην Αμερική να προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να δοθούν από τις Αρχές απαντήσεις για το μοιραίο αυτό δυστύχημα. Βέβαια από την άλλη λέγεται πως υπάρχει ένα ηχητικό, στο οποίο ο πύργος ελέγχου ενημερώνει τον πιλότο ότι πετά χαμηλά.

Αυτό μέχρι στιγμής είναι σενάριο γιατί δεν το έχουμε ακούσει, οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι είπαν ότι αυτό λέγεται» αναφέρει ο πιλότος Περικλής Φραγκούλης με πολυετή εμπειρία στις πτήσεις τουλάχιστον 46ετών.

«Το δεδομένο είναι πως στην περιοχή υπήρχε πάρα πολύ ομίχλη και πυκνή με αποτέλεσμα να έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις ελικοπτέρων μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας, ωστόσο ο πιλότος πήρε την απόφαση να πετάξει.

Ζητούσε από τον πύργο έλεγχου να τον βοηθήσει και εκεί πιθανόν έχασε τον ορίζοντα του ελικοπτέρου, συν την μεγάλη ταχύτητα, έφεραν τα τραγικά αυτά αποτελέσματα. Το τραγικό λάθος είναι που πέταξε από την στιγμή που υπήρχε απαγορευτικό, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία του Λος Άντζελες».

Εκτός όμως από τις απαγορευτικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Καλαμπάσα τη Καλιφόρνια, όπου σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα οι έρευνες έχουν στραφεί και σε τυχόν βλάβη του ελικοπτέρου. Σενάριο το οποίο αν ευσταθεί θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την εταιρεία κατασκευής, καθώς το Sikorksy έχει τη φήμη εξαιρετικά ασφαλούς ελικοπτέρου.

Όπως εξηγεί πιλότος που επιθυμεί να κρατήσει σε αυτή τη φάση την ανωνυμία του και ο οποίος έχει πετάξει πολλές φορές με τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου με Sikorksy πετά στις προσωπικές του πτήσεις μέχρι και ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ .

«Μέσα στο πρώτο 24ωρο είναι πολύ δύσκολο να έχουμε εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη στην μοιραία αυτή πτήση. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ο καιρός δεν ήταν καθόλου καλός, καθώς υπήρχε έντονη ομίχλη και από την άλλη πως ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου είναι από τους πιο αξιόπιστους του κόσμου” αναφέρει ο πιλότος και συνεχίζει “Ο τύπος του συγκεκριμένου ελικοπτέρου είναι ότι καλύτερο υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Τον συγκεκριμένο τύπο τον χρησιμοποιεί σε ιδιωτικές του πτήσεις ακόμα και ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τράμπ».

Όπως εξηγεί ο έμπειρος χειριστής στατιστικά μέχρι πριν δυο χρόνια ο τύπος Sikorksy είχε μηδενικά ατυχήματα «Αυτό συνέβαινε τότε, ωστόσο δεν γνωρίζω αν είχε συμβεί κάτι στο ενδιάμεσο. Έχω πετάξει με τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου αρκετές φορές ως χειριστής και το γνωρίζω καλά. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στο τι λέμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ελικόπτερο μπορεί να ήταν 25ετών όμως αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί όλα τα πτητικά μέσα συντηρούνται κάτω από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με αποτέλεσμα να μην έχουν όριο ζωής. Το συγκεκριμένο ήταν από τις πιο καλές εκδόσεις του τύπου S76. Από το τέλος της δεκαετίας του 70′ που κατασκευάστηκε το πρώτο μέχρι σήμερα έχουν βγει άλλες τέσσερις με πέντε εκδόσεις. Το S76 – B που πετούσε ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν μια πετυχημένη έκδοση με πολύ δυνατούς κινητήρες και αξιόπιστους απλώς δεν συνέχισε λόγω του ότι είχε μεγάλη κατανάλωση καυσίμου, γι αυτό και περάσανε σε μια πιο οικονομική λύση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.