ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Η στιγμή της άγριας συμπλοκής των οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Βερολίνο – Ένας βαριά τραυματισμένος (βίντεο, upd 3)

Οι γερμανικές αρχές δεν είχαν ζητήσει συνδρομή από την ΕΛ.ΑΣ.

Η στιγμή της άγριας συμπλοκής των οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Βερολίνο – Ένας βαριά τραυματισμένος (βίντεο, upd 3)

(Ανανέωση 2 – προηγούμενη δημοσίευση 26/5 – 10.34):Σοκ προκαλεί το βίντεο της συμπλοκής των οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Βερολίνο και όπως όλα δείχνουν μπορεί να υπάρχει ραντεβού καθώς στις μαζικές συλλήψεις εντοπίστηκαν ρόπαλα και γκλοπ.

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών δηλώνουν ότι όλοι οι τραυματίες – συνολικά 12 – βρίσκονται εκτός κινδύνου ύστερα από επικοινωνία με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, με την ελληνική πρεσβεία δεν έχει – προς το παρόν – επικοινωνήσει κάποιος συγγενής.

Πάντως, ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας ήταν έτοιμη να μεταβεί στη Γερμανία καθώς έτσι συνηθίζεται, δηλαδή αστυνομικοί να συνοδεύουν τους οπαδούς. Κάτι αντίστοιχο, φυσικά, γίνεται και όταν ξένοι οπαδοί έρχονται στη χώρας μας.

Οι Γερμανοί, ωστόσο, δεν ζήτησαν τίποτα. Είχαν ενημερωθεί μέσω αλληλογραφίας ποιοι Έλληνες οπαδοί είναι αδελφοποιημενοι με οπαδούς γερμανικών ομάδων.

Βέβαια, μετά τα όσα έγιναν στο Βερολίνο, οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει ήδη επίσημο ερώτημα προς τις αντίστοιχες γερμανικές για να τους πουν τι συνέβη, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι, οι τραυματίες κ.λπ.

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 26/5 – 06.34): Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, χρειάστηκε να αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων (πάνω από 40 αστυνομικοί και πυροσβέστες) για την καταστολή των συμπλοκών μεταξύ των οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που έχει οδηγήσει σε 89 συλλλήψεις, 11 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας χαροπαλεύει.

Με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντική παρουσία Σέρβων οπαδών του Ερυθρού Αστέρα.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 100 ήταν τα άτομα που διαπληκτίστηκαν στη συνοικία Prenzlauer Berg του Βερολίνου, με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να επιβεβαιώνει το περιστατικό στο γερμανικό t-online και αρκετοί να μιλάνε για “ραντεβού”.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν γύρω στις 22:45, με τη συμπλοκή να λαμβάνει χώρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του S-Bahn Prenzlauer Allee.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε, επικαλούμενο άλλη αστυνομική πηγή, ότι στην άγρια συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four της Euroleague.

Άλλες πηγές τόνισαν πως τα επεισόδια ξεκίνησαν την ώρα που οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο της συνοικίας του Βερολίνου και παρακολουθούσαν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ομάδας τους με τον Άρη.

89 συλλήψεις μετά από τα επεισόδια – Μπαλακλάβες, μαχαίρια και γκλοπ κατασχέθηκαν την Παρασκευή

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Prenzlauer Allee, η αστυνομία συνέλαβε 89 άτομα, δήλωσε η εκπρόσωπός της.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου έγραψε στο Twitter ότι ένα άτομο τραυματίστηκε βαριά στη μαζική συμπλοκή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο άτομα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. Επιπλέον, εννέα άτομα νοσηλεύτηκαν για ελαφρούς τραυματισμούς.

Οπαδοί του μπάσκετ είχαν καβγαδίσει στο Βερολίνο και το βράδυ της Παρασκευής προκαλώντας την επέμβαση της Αστυνομίας. Δεκάδες οπαδοί χωρίς έγκυρα εισιτήρια φέρονται να εισέβαλαν στην Uber Arena στο Friedrichshain, όπου διεξάγεται το Final Four, ενώ ήδη είχαν ξεσπάσει επεισόδια στον προαύλιο χώρο του γηπέδου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τέσσερις μπαλακλάβες, δύο μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, καθώς και ένα γκλομπ.


Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Βερολίνο άγριες συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού οι οποίοι βρίσκονται στη γερμανική πόλη για το Final Four.

Οι αρχές στη γερμανική πόλη μιλούν για έναν βαριά τραυματισμένο, που έδινε μάχη για τη ζωή του, και 11 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια έγιναν σε δύο διαφορετικά, αλλά κοντινά, σημεία της πόλης με την Αστυνομία να επεμβαίνει μετά από λίγα λεπτά.

Ένα από τα σημεία ήταν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Πρεντσλάουερ Αλέ.

 Η ανάρτηση της Πυροσβετικής:

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η συμπλοκή έγινε περίπου στις 23:00 του Σαββάτου και ότι χρειάστηκε κινητοποίηση της αστυνομίας, ενώ στο σημείο έφτασαν πολλά ασθενοφόρα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στην Berliner Zeitung επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμπλοκή, αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσοι μετείχαν ή τι την προκάλεσε. Πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να συγκρατήσουν το πλήθος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε την Κυριακή (18:00) θα παίξει ο Ολυμπιακός με την Φενέρ για την 3η θέση και στις 21:00 θα διεξαχθεί ο τελικός του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.