ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΑΕΚ – Καρδίτσα 103-88: Νίκη για την Ένωση με ηγέτες Ραντλ και Κουζμίνσκας

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έτρεξε ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο με 59 πόντους

ΑΕΚ – Καρδίτσα 103-88: Νίκη για την Ένωση με ηγέτες Ραντλ και Κουζμίνσκας

Η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη, από την αρχή του αγώνα απέναντι στην Καρδίτσα φρόντισε να καταδείξει την αφήγηση της αναμέτρησης (103-88). Και πως να μην το κάνει, όταν ξεκινάει με 8/8 σουτ, ανάμεσά τους και 5/5 τρίποντα;

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έτρεξε ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο με 59 πόντους και 11 διαφορετικούς σκόρερ (εκτός ήταν ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε, ενώ ο Δημήτρης Φλιωνης αγωνίστηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο) και ποσοστά που μοιάζουν ασύλληπτα.

Η Καρδίτσα δεν κατάφερε να αντιδράσει, αποδέχθηκε το ρόλο του… ηττημένου και το ματς ολοκληρώθηκε με διαφορά και τη δεύτερη συνεχόμενη κατοστάρα (στα Λιόσια) για την Ένωση.

Ο Τσέισον Ραντλ «εκτέλεσε» από την περιφέρεια, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έκανε μία εξαιρετικά οικονομική εμφάνιση με 17 πόντους σε 16 λεπτά, αλλά η ΑΕΚ είχε πολλούς πρωταγωνιστές: Ο Ζώης Καράμπελας είχε 10 πόντους και 7 ασίστ, ο Όμηρος Νετζήπογλου 10 πόντους και ο Γιάννης Κουζέλογλου 7 πόντους, 9 ριμπάουντ.

Ενα απίθανο πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Με μία επιθεση που σταμάτησε στους 59 πόντους και ήταν ικανή να… περιορίσει τα όποια παραπονα του Ζοάν Πλάθα για τη μέτρια άμυνα στο ξεκίνημα του αγώνα, όπου η Καρδίτσα έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι με ευκολία.

Η επιθετική εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν βγαλμένη από τα όνειρα του Πλάθα για την ομάδα του, με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροπλία στα ριμπάουντ (24-8!), τα μόλις 5 λάθη και φυσικά το γεγονός ότι μπήκαν στη λίστα των σκόρερ και οι 11 παίκτες που αγωνιστηκαν!

Συνολικά, η Ένωση μέτρησε 17/23 δίποντα, 7/14 τρίποντα, 4/6 βολές, μαζί με 14 ασίστ για μόλις 5 λάθη! Με τον Τσέισον Ραντλ να έχει 4/5 τρίποντα και τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας 10 πόντους σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Σε όλα αυτά προσθέστε και τις 14 ασίστ (5 ο Καράμπελας) και τα καταλάβετε γιατί η καρδίτσα βρέθηκα να κυνηγάει στο σκορ. Για όσο διάστημα ο Γουάιτ και ο Μπιουκάναν έβρισκαν στόχο, όλα έμοιαζαν πιο εύκολα. Μόλις σταμάτησαν, η διαφορά αυξήθηκε.

Όπως ήταν λογικό, η ΑΕΚ μπήκε με… χαμηλή ταχύτητα στην 3η περίοδο. Η Καρδίτσα πέρα από μερικά επιθετικά ριμπαουντ, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία, με αποτέλεσμα όταν η Ένωση πήρε… μπροστά, η διαφορά να ξεπεράσει ξανά τους 20 πόντους.

Η ΑΕΚ έκανε απανωτά κλεψίματα και ο Ραντλ δεν σταματούσε να σκοράρει και η «Βασίλισσα» οδηγούνταν με ασφάλεια στη νίκη (79-59 στο 28′).

Η διαφορά έφτασε στους 25, με πέντε προσωπικούς πόντους του Καράμπελα και ενώ η ΑΕΚ μετρούσε το απίθανο 12/23 τρίποντα!

Στο φινάλε του αγώνα μπήκε στο παρκέ και ο Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος κατάφερε να μπει στους σκόρερ με μία βολή, για να ολοκληρωθεί η ντουζίνα των παικτών της Ένωσης με τουλάχιστον έναν πόντο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 34-26, 59-41, 86-61, 103-88

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.