ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άρης-Κολοσσός Ρόδου 68-74: Μίλησε η παράδοση στο Αλεξάνδρειο

Ο Άρης ήταν απελπιστικά άστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο

Άρης-Κολοσσός Ρόδου 68-74: Μίλησε η παράδοση στο Αλεξάνδρειο

Ο Άρης έκανε sold out, αλλά ο Κολοσσός Ρόδου ήταν αυτός που έφυγε χαμογελαστός από το Αλεξάνδρειο. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο με σπουδαίο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Κατσίβελη.

Αντιθέτως, ο Άρης ήταν απελπιστικός σε οργάνωση αλλά και εκτέλεση των δικών του επιθέσεων. Προσπάθησε να νικήσει στην… κακή του μέρα αλλά τα μεγάλα σουτ των Ντίξον, Κατσίβελη στα τελευταία 70 δευτερόλεπτα του αγώνα αποδείχθηκαν καταδικαστικά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Ο αγώνας

Ο Άρης ήταν απελπιστικά άστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο κι αν η άμυνα τον… πήγε για κάποια λεπτά μετά από ένα σημείο ήταν αναπόφευκτο να πληρώσει τα 3/16 σουτ εντός παιδιάς αλλά και το 25% που είχε στο μακρινό σουτ. Γιατί κάποια στιγμή ο Κολοσσός Ρόδου βρήκε το μακρινό σουτ κι εκεί που ήταν στο -2 (10-8, 6’) έκανε σερί 0-14 φτάνοντας στο +12 (10-22). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε μ’ ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Τζος Χάγκινς.

Στη δεύτερη περίοδο ο Γιάννης Καστρίτης χρησιμοποίησε σχήμα με τρεις κοντούς και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επιστράτευσε άμυνα ζώνης. Ο Κολοσσός «απορρόφησε» το αρχικό ξέσπασμα του Άρη (18-24, 13’) καθώς ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε τον τρόπο να εκθέτει την άμυνα του Άρη (22-32). Μπροστά στον κίνδυνο εκτροχιασμού ο Άρης βρήκε δύο μακρινά σουτ και μείωσε σε 32-35 στο ημίχρονο με καλάθι του Βασίλη Καββαδά ο οποίος θα έπρεπε να είχε τροφοδοτηθεί περισσότερο.

Το ρεσιτάλ αστοχίας των δύο ομάδων διατήρησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα (41-41, 26’) στην 3η περίοδο. Εκεί ο Κολοσσός βρήκε δύο μακρινά σουτ (41-47, 27′) αλλά ο Σανόγκο κράτησε όρθιο τον Άρη (46-47, 28′) καθώς ήταν ο πιο συνεπής παίκτης του Άρη από μακρινή απόσταση κυρίως όμως στην άμυνα για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 46-49 καθώς οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν απελπιστικά άστοχοι με 17/56 σουτ!

Ο Κολοσσός είχε λογική στις επιθέσεις του εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος ήταν τρομερά τσαπατσούλης με την μπάλα στα χέρια. Κι έτσι οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση καθώς ξέφυγαν με 46-54 (32:30). Το σχήμα με τους τέσσερις κοντούς (!) μάλλον στοιχειοθέτησε την ύστατη προσπάθεια του Γιάννη Καστρίτη για την αλλαγή του ρυθμού και την εύρεση επιθετικών λύσεων.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με αέρα πέντε πόντων (51-56) κι έχοντας κρατήσει τον Άρη σε αρκετά χαμηλά επίπεδα στην επίθεση. Ο Κολοσσός έφτασε στο +9 (51-60, 36:30) και απέκτησε τον τίτλο του φαβορί. Δύο λάθη του Μορέιρα στις δύο πλευρές του παρκέ και τέσσερις πόντοι του Γκούντγουιν διατήρησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα (57-60, 38′). Ωστόσο, πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Μάικλ Ντίξον… αποσυμπίεσαν τον Κολοσσό για να φτάσουμε στο 61-65 (39′). Εκεί ο Δημήτρης Κατσίβελης έβαλε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα δίνοντας αέρα επτά πόντων (61-68) στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-35, 46-49, 68-74

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=WbdgXWzyEdE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.