ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Basket League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του τρίτου γύρου για Top6 και playouts

Οριστικά στην εξάδα ο Κολοσσός Ρόδου

Basket League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του τρίτου γύρου για Top6 και playouts

Ολοκληρώθηκε σχεδόν η κανονική διάρκειας του πρωταθλήματος της Basket League, με μοναδική εκκρεμότητα το αυριανό Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πατρών (25.03 / 20:15).

Η Καρδίτσα νίκησε τον ΠΑΟΚ στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Basket League, ήρθε ακόμα πιο κοντά στην παραμονή και έκρινε άλλες δυο θέσεις.

Το αποτέλεσμα αυτό άφησε τον Κολοσσό Ρόδου στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος θα συμμετάσχει στο Top 6 ενώ άφησε την ΑΕΚ έβδομη. Η Ένωση όπως και ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν μαζί με Μαρούσι, Λαύριο, Καρδίτσα και Απόλλων Πάτρας στα playouts, απ’ όπου θα προκύψουν οι ομάδες που θα μπουν στα playoffs από τις θέσεις 7 και 8.

Το τελευταίο παιχνίδι της regular season ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Προμηθέα Πάτρας -στο ΟΑΚΑ- δεν επηρεάζει την τελική κατάταξη των ομάδων.

Θυμίζουμε πως βάσει του νέου format της Basket League, μετά το πέρας 22 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου προστέθηκε ένας… έξτρα γύρος, εκεί όπου οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των έξι, από το 1 ως το 6 και από το 7 ως το 12.

Οι ομάδες στη συνέχεια θα δίνουν πέντε επιπλέον παιχνίδια, με τους τρεις πρώτους κάθε γκρουπ (1, 2, 3 και 7, 8, 9 δηλαδή) να παίζουν τρία παιχνίδια εντός και τους τρεις τελευταίους κάθε γκρουπ (4, 5, 6 και 10, 11, 12) δύο ματς εντός και τρία εκτός. Άρα ο αριθμός των αγώνων της regular season πρακτικά ανεβαίνει στους 27.

Από τα αποτελέσματα αυτά θα προκύπτει και η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου, με τον δωδέκατο να υποβιβάζεται και τον έβδομο με τον όγδοο να κερδίζουν θέση στα playoffs. Ο Απόλλων Πατρών να βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στην Elite League.

Το πρόγραμμα του τρίτου γύρου για το Top-6 (1η αγωνιστική 30-31 Μαρτίου)

1η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Ολυμπιακός – Άρης

Περιστέρι – Κολοσσός

2η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Περιστέρι

Προμηθέας – Άρης

Κολοσσός – Παναθηναϊκός

3η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Προμηθέας – Κολοσσός

Περιστέρι – Άρης

4η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Περιστέρι

Άρης – Κολοσσός

Ολυμπιακός – Προμηθέας

5η αγωνιστική

Άρης – Παναθηναϊκός

Περιστέρι – Προμηθέας

Κολοσσός – Ολυμπιακός

Το πρόγραμμα του τρίτου γύρου για τα playouts (1η αγωνιστική 27-28 Μαρτίου)

1η αγωνιστική

ΑΕΚ – Μαρούσι

Λαύριο – Καρδίτσα

ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας

2η αγωνιστική

Λαύριο – ΠΑΟΚ

Μαρούσι – Καρδίτσα

Απόλλων Πάτρας – ΑΕΚ

3η αγωνιστική

ΑΕΚ – Λαύριο

Μαρούσι – Απόλλων Πάτρας

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα

4η αγωνιστική

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας

Λαύριο – Μαρούσι

5η αγωνιστική

Καρδίτσα – ΑΕΚ

ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απόλλων Πάτρας – Λαύριο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.