ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Basket League: Nτέρμπι κορυφής σήμερα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Tέταρτη… πράξη στα φετινά ντέρμπι «αιωνίων»

Basket League: Nτέρμπι κορυφής σήμερα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το 2/2 απέναντι στον Ολυμπιακό στα ντέρμπι της Basket League και να βάλει «πλώρη» για το πλεονέκτημα μέχρι και τη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών.

Η αναμέτρηση αναμένεται να γίνει σε ένα… sold out ΟΑΚΑ, αφού έχουν μείνει πολύ λίγα εισιτήρια απούλητα.

Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στο ΣΕΦ, στις 30 Οκτωβρίου, για την 4η αγωνιστική, οι “πράσινοι” είχαν περάσει νικηφόρα με 54-66. Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει σε 18-2 το επιμέρους σκορ των ντέρμπι “αιωνίων” σε όλες τις διοργανώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Είχε προηγηθεί η νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στις 6 Οκτωβρίου όταν πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (78-88). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε πανηγυρίσει και στον τελικό του Super Cup, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, στη Ρόδο, όταν κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο επικρατώντας με 75-51.

Πριν από τη νίκη του Παναθηναϊκού στην 4η αγωνιστική στο ΣΕΦ για την Basket League, η μοναδική νίκη των “πρασίνων” σε εκείνο το 18-1 υπέρ του Ολυμπιακού, είχε έρθει στις 8 Ιουνίου 2023, όταν το “τριφύλλι” επικράτησε με 67-65, στον δεύτερο τελικό της Basket League, στο ΟΑΚΑ. Μία νίκη που είχε έρθει για τους “πράσινους” 563 ημέρες μετά την τελευταία τους απέναντι στον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός (ρεκόρ 14-0) δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ… τα τελευταία χρόνια, να πάρει μια μεγάλη νίκη κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει προσπεράσει τον Ολυμπιακό στον βαθμολογικό πίνακα της Euroleague, μετρώντας τέσσερις διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση.

Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 13-1) ψάχνει να βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του και θέλει νίκη με +13 για να έχει αυτός το “πάνω χέρι”, στην περίπτωση που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν στην κανονική διάρκεια της Basket league.

Οι “πράσινοι” θα παραταχθούν χωρίς τους Λούκα Βιλντόσα (τραυματίας), Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι (αναρρώνει από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας) και Λευτέρη Μαντζούκα (αναρρώνει από ίωση), ενώ οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα έχουν τον Μουσταφά Φαλ (τραυματίας) και τους Λουκ Σίκμα, Σακίλ ΜακΚίσικ, οι οποίοι δεν είναι δηλωμένοι στο ελληνικό ρόστερ.

Διαιτητές του ντέρμπι θα είναι οι Τσαρούχα, Συμεωνίδης και Πιτσίλκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.