Basket League: Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ με 87-63

O Παναθηναϊκός με φόρα από το 2 στα 2 της διαβολοβδομάδας στην Euroleague «καθάρισε» εύκολα τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την Basket League

Basket League: Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ με 87-63

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει την περασμένη Παρασκευή κόντρα στην Βιλερμπάν.

Αν και δεν είχε περάσει καλά-καλά ένα 48ωρο από το τελευταίο ματς, οι «πράσινοι» έβγαλαν περίσσια ενέργεια στο ματς της 7ης αγωνιστικής της Basket League κόντρα στον ΠΑΟΚ και χάρη (και πάλι) στην εξαιρετική τους άμυνα εφτασαν σε μια εύκολη και εμφατική νίκη.

Φυσικά τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στο… ελληνικό του ντεμπούτο. Ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για το μεγάλο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού. σημειώνοντας 17 από τους 21 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο. Με την διαφορά στο +16 οι «πράσινοι« όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά θα μπορούσαν να φτάσουν τον δείκτη του σκορ σε ακόμα πιο υψηλά νούμερα.

Μάλιστα η διαφορά είχε φτάσει δύο φορές και στο +35 (74-39 στο 29′ και 80-45 στο 32′) δείγμα και των όσων διαδραματίζονταν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες του Παναθηναϊκού, με τους Λι (14π.), Παπαγιάννη (11π.) και Γκουντάιτις (10π.) να ήταν οι υπόλοιποι διψήφιοι των νικητών. Ο ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε χωρίς τον Ράιλι είχε μόλις 21/57 εντός παιδιάς και πρώτους σκόρερ τους Φράνκε (16π.) και Χαντς (13π.)

Το ματς

Το δεκάλεπτο θύμιζε σε μεγάλο βαθμό και το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Βιλερμπάν. Αργό μπάσκετ και άστοχες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες. Αν και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα με αποτέλεσμα να προηγηθεί 12-5 στο πεντάλεπτο, η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική. Η second unit του Ράντονιτς δεν ανταποκρίθηκε και ο ΠΑΟΚ με τον εξαιρετικό Φράνκε ο οποίος είχε σημειώσει τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας του, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια έως και το τέλος της περιόδου (16-16). Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος (3/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 4 λάθη) ενώ ο «δικέφαλος» ναι μεν μέτρησε 1/8 δίποντα, αλλά είχε και 4/8 τρίποντα.

Οι «πράσινοι» έμοιαζαν να είχαν μείνει από δυνάμεις μετά τα δύο ματς της «διαβολοβδομάδας» ωστόσο το 2ο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι «πράσινοι» δυνάμωσαν στην άμυνα και πατώντας το πόδι στο γκάζι άρχισαν να εξαφανίζονται στον ορίζοντα. Μ’ ένα επιμέρους 14-1 βρέθηκαν στο +14 (31-17 στο 14′) και αυτό χάρη στον φοβερό και τρομερό Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος συνέχισε από εκεί που είχε… σταματήσει κόντρα στη Βιλερμπάν! Με συνεχόμενα καλάθια δεν έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να φανεί περισσότερο ανταγωνιστικός με την διαφορά να φτάνει και στο +18 για τον Παναθηναϊκός (44-26) λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην 3η περίοδο οι «πράσινοι» όχι μόνο έδωσαν μία και καλή τέλος στην υπόθεση της νίκης, αλλά ήραν… σαρωτικοί! Με επιμέρους 20-4 έφτασαν την διαφορά στο +32 (64-32 στο 25′) και αυτό χάρη στον Πάρις Λι ο οποίος είχε πάρει την σκυτάλη από τον Ντουέιν Μπέικον! Σε αυτό το διάστημα και μέχρι να φτάσει η διαφορά σε αστρονομικές διαστάσεις, είχε πετύχει 12 πόντους στο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου, εκ των οποίων τους εννέα συνεχόμενους. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς στο 3ο δεκάλεπτο ήταν το +35 (74-39) λίγο πριν από το τέλος της περιόδου (74-41).

Στην τελευταία περίοδο το «τριφύλλι» πάτησε το πόδι στο… φρένο, όπως είχε κάνει και στην αναμέτρηση με την Βιλερμπάν. Ο Ράντονιτς έκανε rotation και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Μετά το 80-45 και το νέο +35 του ματς υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Μαυροβούνιος προπονητής χρησιμοποίησε ελληνική πεντάδα (Μποχωρίδης. Γ. Καλαϊτζάκης, Π. Καλαϊτζάκης, Μαντζούκας, Χουγκάζ) ξεκουράζοντας τους «βασικούς» ενόψει και της αναμέτρηση με την Ζάλγκιρις στο Κάουνας (2/12), ενώ αμέσως μετά ακολουθεί και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (5/12) για την 8η αγωνιστική της Basket League.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.