ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Basket League – Πάρτι γενεθλίων με 100αρα για τον Άρη

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης φιλοξένησε γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 109α γενέθλια του

Basket League – Πάρτι γενεθλίων με 100αρα για τον Άρη

Η 20ή αγωνιστική της Basket League έφερε τον Άρη αντιμέτωπο με τον Ιωνικό. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έφτασε στην επικράτηση με 103-64 τόσο για την επιστροφή στις νίκες όσο και για χάρη της ιστορίας του (109 χρόνια) με την βροντερή παρουσία του κόσμου του!

Οι γηπεδούχοι είχαν πολυφωνία με τον Βασίλη Τολιόπουλο να πραγματοποιεί ένα «γεμάτο» παιχνίδι με 20 πόντους (3/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Χόρχλερ είχε τη δική του προσφορά (13π., 5ριμπ.), ο Νότε προσέθεσε ακόμη 15 με τους Γκούντγουιν, Μήτρου-Λονγκ και Φίλλιο να κλείνουν τον κύκλο των διψήφιων.

Από την άλλη, για τον Ιωνικό που έχει μπροστά του Γολγοθά… παραμονής και δεν κατάφερε να επιστρέψει από τις διαφορές που διαμόρφωσε ο Άρης, ο Αρσενόπουλος ήταν το πρώτο βιολί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να επιχειρεί με κάθε τρόπο να απειλήσει τον αντίπαλό του και παρότι η περιφέρεια αρχικά δεν στάθηκε σύμμαχος, πέρασε μπροστά με 6-2 εκμετελλευόμενος κυρίως τα κενά της άμυνας κοντά στο καλάθι. Από την άλλη ο Ιωνικός έψαχνε λύσεις στην μουδιασμένη του αρχή, όμως τα συνεχόμενα καλάθια από Τολιόπουλο και Γκούντγουιν έκαναν το σκορ 11-2 στο 4’, για να αναβαθμίσει ο Αμερικανός σε διψήφια νούμερα λίγο αργότερα.

Με τον Χόκινς και δύο διαδοχικά τρίποντα από Λέισι και Αρσενόπουλο οι Νικαιώτες… συμμάζεψαν το ματς μέχρι και το 7ο λεπτό φτάνοντας στο 20-14, την ώρα που οι γηπεδούχοι έβαζαν περισσότερους παράγοντες στο πλάνο για το 26-17 της περιόδου.

Τα λάθη στα οποία είχε υποπέσει ο Ιωνικός έδιναν στον Άρη τη δυνατότητα να παραμείνει μπροστά χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα και στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Τολιόπουλος ήταν εκείνος που έδινε σκορ από την περιφέρεια (3/5 ο ίδιος, 3/9 συνολικά η ομάδα, ενώ με επτά προσωπικούς του πόντους έφερε την απόσταση των δύο ομάδων στο +14 (33-19). Ο Μήτρου-Λονγκ έδωσε ενέργεια σε ένα σύνολο που ούτως ή άλλως έβγαζε διάθεση στο παρκέ για να κάνει το 44-22, με τον Ιωνικό να προσπαθεί να ακολουθήσει με αρκετές αλλαγές σε σχήματα και πρόσωπα. Η παραγωγή του Άρη παρέμεινε στα ύψη με τα ποσοστά του στο τρίποντο να βελτιώνονται αισθητά και στην άλλη πλευρά ο Λέισι αποτελούσε τον πιο σταθερό πόλο στο σκοράρισμα μέχρι και το ημίχρονο (57-34).

Στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε 16/24 δίποντα με 7/14 τρίποντα και 12 ασίστ για μόλις 3 λάθη. Τα νούμερα στη στατιστική του Ιωνικού έδειχναν 7/10 δίποντα με 3/13 τρίποντα με τα 12 λάθη για 9 ασίστ να αποτελούν πονοκέφαλο.

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της αναμέτρησης έτσι άρχισε και το δεύτερο με τον Νετζήπογλου να ευστοχεί από μακριά για το 60-34 και τους Χόκινς και Σίμονς να απαντούν με ένα δικό τους 4-0.

Ο Γκούντγουιν που είχε προφυλαχθεί λόγω φάουλ με διαδοχικούς πόντους άνοιξε ακόμη την ψαλίδα που ήρθε στα όρια των 30 πόντων (70-40) από τα χέρια του Τολιόπουλου μετά από γκολ-φάουλ. Χόρχλερ και Νότε έδωσαν συνέχεια στην καλή τους εμφάνιση κρατώντας την απόσταση ασφαλείας από τον πίνακα που με το τέλος του δεκαλέπτου έδειχνε το 84-48 με τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να βρουν το δρόμο προς το καλάθι να μην έχουν αποτέλεσμα.

Ο ρυθμός πλέον είχε περάσει σε διαφορετικά επίπεδα και ο αγώνας είχε περάσει στον χαρακτήρα του διαδικαστικού όσο το ρολόι κυλούσε αντίστροφα. Το +37 γράφτηκε ως η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να “χτίσει” ο Άρης με τη νίκη να έχει γείρει προς την πλευρά του και τα ροτέισον να ανοίγουν μέχρι και τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 57-34, 84-48, 103-64

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.