
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε με 75-58 στη Λεμεσό από το Ισραήλ, στην τελευταία αναμέτρηση του φιλικού τουρνουά ECOMMBX Cup.
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποχώρησε από το παιχνίδι με ενοχλήσεις στη μέση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν κατώτερο των περιστάσεων, ως συνέπεια των πολλών απουσιών.
Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής θα είναι το Μαυροβούνιο, το βράδυ της Πέμπτης (14/8 στις 20:00), στην PAOK Sports Arena. Αυτό θα είναι το τέταρτο από τα επτά φιλικά παιχνίδια, καθώς θα ακολουθήσουν ματς με Λετονία (20/8), Ιταλία (22/8) και Γαλλία (24/8), όλα στο ΟΑΚΑ.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν καλή, αλλά στο δεύτερο… κατέρρευσε, σημειώνοντας μόλις 17 πόντους σε 20 λεπτά. Τεράστιο το πρόβλημα στα τρίποντα και στο ριμπάουντ.
Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο και στη δεύτερη περίοδο. Ο Άβντιγια έκανε το 35-37 για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πέτυχαν τους 14 από τους 37 πόντους τους στον αιφνιδιασμό, γεγονός που ανέδειξε το πρόβλημα της Ελλάδας στις αμυντικές της επιστροφές. Το α’ μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 41-39 υπέρ της Ελλάδας.
Το τρίτο ήταν το κακό δεκάλεπτο της Εθνικής, που σκόραρε μόλις οκτώ πόντους καθώς είχε χάσει και τον Λαρεντζάκη με ενοχλήσεις στη μέση από το α’ μέρος. Το Ισραήλ έχτισε και ένα μικρό προβάδισμα, το μεγάλωσε στις αρχές της τέταρτης με τρίποντα για το 51-67 και καθάρισε το παιχνίδι με άνεση. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν απλώς διαδικαστικού χαρακτήρα.
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 41-39, 49-56, 58-75
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.