ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Προς παραίτηση ο Δημήτρης Ιτούδης από την πάγκο της ομάδας

Δύσκολα να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Προς παραίτηση ο Δημήτρης Ιτούδης από την πάγκο της ομάδας

Την ώρα που οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια του Mundobasket, μετρούν αντίστροφα για τις μάχες των ημιτελικών, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν φτάσει στην Ελλάδα και απολαμβάνουν τις τελευταίες μέρες ξεκούρασης, μέχρι να ενσωματωθούν στις προετοιμασίες των ομάδων τους.

Η εφετινή προσπάθεια στις Φιλιππίνες, που ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της 15ης θέσης στον κόσμο (η χαμηλότερη που έχει πάρει ποτέ η Εθνική ομάδα στην διοργάνωση), στιγματίστηκε από τις περισσότερες απουσίες που είχε ποτέ σε διεθνές τουρνουά η επίσημη αγαπημένη (οκτώ παίκτες πρώτης διαλογής).

Ο Δημήτρης Ιτούδης φέρεται να σκέφτεται σοβαρά την αποχώρησή του από το 3ο έτος του συμβολαίου του με την ΕΟΚ, για να αφοσιωθεί στις υψηλές απαιτήσεις και την αυξημένη πίεση (μετά την περυσινή αποτυχία σε πρωτάθλημα και Ευρώπη) που θα έχει φέτος στην Φενερμπαχτσέ.

Με δεδομένο ότι φέτος δεν υπάρχει το καθιερωμένο (από το 2017 και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας) «παράθυρο» του Νοεμβρίου και η επόμενη επίσημη υποχρέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι προγραμματισμένη για τις 23 του ερχόμενου Φλεβάρη (με την Τσεχία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket 2025), τα δύο θέματα που «καίνε» είναι τα εξής:

Πρώτον, να διερευνήσει το ενδεχόμενο της διεκδίκησης ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά που θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου του 2024, ώστε η Εθνική ομάδα να παίξει εντός έδρας και να έχει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Και δεύτερον, να ξεδιαλύνει το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή, από την στιγμή που το κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών, δεν είναι το ίδιο ζεστό με εκείνο που οδήγησε στην προσληψή του τον Μάρτιο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η μέχρι τώρα συνεργασία τους ήταν προβληματική, ότι έχει χαθεί η αμοιβαία εκτίμηση ή ότι του χρεώνονται ευθύνες για την πορεία της ομάδας στο Eurobasket του 2022 ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.