ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Eurobasket: Ελλάδα – Ουκρανία 99-79 – «Σφράγισε» την πρωτιά στον όμιλο με «αγριεμένο» Γ.Αντετοκούνμπο

Ο «Greek Freak» σταμάτησε στους 41 πόντους

Eurobasket: Ελλάδα – Ουκρανία 99-79 – «Σφράγισε» την πρωτιά στον όμιλο με «αγριεμένο» Γ.Αντετοκούνμπο

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει για ακόμη μία φορά θραύση, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να τον παρακολουθούν μιας και δεν υπήρχε τρόπος να τον σταματήσουν, σκόραρε με… άνεση 41 πόντους η Ελλάδα νίκησε με 99-79 την Ουκρανία, έκανε το 4×4 στον όμιλό της, «κλείδωσε» την 1η θέση και συνεχίζει με στόχο να φτάσει ως το τέλος του Eurobasket.

Ο Γιάννης είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται σε αυτό το Eurobasket και αυτό το κατάλαβαν και οι Ουκρανοί, οι οποίοι στα πρώτα 7 λεπτά είχαν δεχθεί 9 πόντους από τον Greek Freak.

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προηγήθηκε από νωρίς αλλά συναντούσε αντίσταση από τους αντιπάλους, οι οποίοι έβρισκαν λύσεις από τον Μιχάιλιουκ και κατάφερναν να παραμένουν κοντά, όπως δείχνει και το 23-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν δοσυκολότερα στη δεύτερη, αφού η Ουκρανία μπήκε με σερί 5-0 και προηγήθηκε με 23-25, για να ξαναπροσπεράσει η Εθνική ομάδα με τρίποντο του Σλούκα (26-25).

Γενικά, όμως, ήταν φανερό ότι υπήρχαν προβλήματα εξαιτίας και του σκληρού παιχνιδιού των Ουκρανών, οι οποίοι κατάφεραν να είναι στο +7 (39-46) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο Αντετοκούνμπο είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Αυτό που χρειαζόταν η Ελλάδα ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο και το έκανε, με τον Καλάθη να δημιουργεί και τον Γιάννη να σκοράρει. Έτσι, το σκορ έγινε 50-49 για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είδε τους παίκτες του να παίζουν πολύ καλή άμυνα, να βγάζουν αιφνιδιασμούς και να ξεφεύγουν με 65-55 στο 27′, πηγαίνοντας στο +14 (71-57) με δύο συνεχόμενα τρίποντα.

Η Εθνική ομάδα είχε, πλέον, την εικόνα που έπρεπε και με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή δουλειά στην άμυνα πήγε και στο +21 (80-59) στο 32′, με τον Αντετοκούνμπο να φτάνει τελικά στους 41 πόντους και να επιβεβαιώνει ότι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Eurobasket, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει έτσι ως το τέλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.