ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Euroleague: Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο MVP της φετινής σεζόν

Είχε μέσο όρο την τρέχουσα σεζόν 17,2 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα

Euroleague: Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο MVP της φετινής σεζόν

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο MVP της φετινής σεζόν στη Euroleague.

Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης κέρδισε, όπως αναμενόταν, και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, κατόπιν της ψηφοφορίας του κοινού, των δημοσιογράφων, των προπονητών και των αρχηγών των 18 ομάδων της διοργάνωσης.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του έως σήμερα υπήρξε ο ηγέτης των Πειραιωτών με διψήφια νούμερα σε πόντους και συνεισφορά σε όλους τους τομείς

O Βεζένκοφ παρέλαβε το βραβείο από τον νέο πρόεδρο της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα, στο Κάουνας. Δίπλα του, ήταν και η οικογένειά του: ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του. «Η οικογένειά μου είναι τα πάντα. Μου έδωσαν καλούς τρόπους και έδαφος να παίζω μπάσκετ. Πρώτα απ όλα να είμαι καλός άνθρωπος. Ο μπαμπάς μου ήταν μπασκετμπολίστας και ήθελα ν’ ακολουθήσω το παράδειγμά του. Η μαμά μου είναι η σταθερότητά μου. Το role model ήταν πάντα η αδελφή μου. Όλοι οι συγγενείς μου, αλλά αυτοί οι τρεις άνθρωποι είναι τα πάντα για εμένα».

Ο 27χρονος φόργουορντ κατέλαβε φέτος πέντε φορές το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής (2η, 4η, 8η, 10η και 24η αγωνιστική) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ βγήκε και δύο φορές MVP του μήνα (Νοέμβριο και Φεβρουάριο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βεζένκοφ είχε μέσο όρο την τρέχουσα σεζόν 17,2 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα σε 38 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των πλέι οφ, συγκεντρώνοντας μάλιστα και τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (21.2 PIR).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.