Σε νέα εποχή μπαίνει η διοργάνωση

Στο πολύωρο Συμβούλιο των μετόχων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/06), σε πρώτο πλάνο υπήρξε η οριστικοποίηση της απομάκρυνσης του Τζόρντι Μπερτομέου από την θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης μετά από 22 χρόνια, αλλά και τα μοντέλα διοίκησης της νέας εποχής, στην οποία εισέρχεται και επίσημα η διοργανώτρια αρχή.

Με το τέλος αυτής, σηματοδοτήθηκε και τυπικά το τέλος του Μπερτομέου από την EuroLeague, μία απόφαση που βρισκόταν στο παρασκήνιο των εξελίξεων για πολλούς μήνες κατόπιν ψηφοφορίας των ομάδων.

Στη συνάντηση, υπήρξαν ορισμένες αντιδράσεις από τις ισπανικές ομάδες, οι οποίες ισχυρίστηκαν πως το συγκεκριμένο meeting είχε παράτυπο χαρακτήρα και κατ’ επέκταση κάθε απόφαση δεν θα μπορούσε να ληφθεί ως οριστική. Παρόλα αυτά, οι υπόλοιπες ομάδες το αρνήθηκαν και παρέμειναν μέχρι το τέλος στην αίθουσα συνεδρίασης.

Μάλιστα, δεν τέθηκε καν το ζήτημα ακύρωσης ή μη καταμέτρησης της ψήφου της ΤΣΣΚΑ με δεδομένο ότι δεν θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην EuroLeague, έπειτα από τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων, ωστόσο ο σύλλογος της Μόσχας παραμένει μέτοχος και διατηρεί ακλόνητο το δικαίωμα της ψήφου.

Με τις αποφάσεις της Συνέλευσης, η διοργάνωση περνάει σε μία νέα εποχή και μένει να δούμε το ποιοι θα καλύψουν αυτές τις θέσεις. Η μοναδική εξαίρεση που έγινε προς το πρόσωπο του 63χρονου δικηγόρου ήταν η αποδοχή της πρότασης να αναλάβει ρόλο εξωτερικού συμβούλου, τουλάχιστον για ένα μεταβατικό διάστημα της νέας τάξης πραγμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ομάδες-μέτοχοι έχουν αναπτύξει ήδη τις ιδέες τους πάνω σε μοντέλα διοίκησης και την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν ξανά προκειμένου να αποφασίσουν το ποιο πλάνο θα ακολουθηθεί και ποιοι θα επωμιστούν το βάρος της ευθύνης.