ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 79-77: Ήττα μετά από «θρίλερ» στην Τουρκία

Μετά από δύο σερί νίκες στη Euroleague

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 79-77: Ήττα μετά από «θρίλερ» στην Τουρκία

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 79-77 από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για την 6η αγωνιστική της Euroleague, μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Μετά από δύο σερί νίκες στη Euroleague, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, καθώς παρά τη μεγάλη ανατροπή από το -15, οι Πειραιώτες “λύγισαν” στο φινάλε από τη Φενέρμπαχτσε, μετά από ένα άστοχο σουτ του Γκος στην τελευταία φάση του αγώνα.

Νωρίτερα, ο ίδιος παίκτης και ο Πίτερς “απάντησαν” σε τρίποντα του Παπαγιάννη για να κάνουν ντέρμπι το ματς, αλλά δεν ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή, με τη Φενέρμπαχτσε να πανηγυρίζει τη νίκη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα “έπεσε” έτσι στο 3-3 στην κατάταξη της Euroleague, ενώ οι Τούρκοι του Ιτούδη ανέβηκαν στο 5-1, συνεχίζοντας το σερί τους, καθώς έχουν πλέον τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έκανε τραγικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και βρέθηκε να χάνει με 13-1, χάρη και στην απόλυτη ευστοχία του Πιερ από το τρίποντο (3/3) για τη Φενέρμπαχτσε. Οι Πειραιώτες επέτρεψαν στην τουρκική ομάδα να κάνει “πάρτι” στην άμυνά του και να πετύχει 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, για το 29-14 στο 10′.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει και με τον Μιλουτίνοφ να μπαίνει στο παρκέ παρά τον τραυματισμό του (έκανε και ένεση ο Σέρβος ψηλός), βελτίωσε την εικόνα του τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Κάποια μικρά λάθη όμως και τα μόνο 3 εύστοχα τρίποντα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, δεν άφησαν την ομάδα του Μπαρτζώκα να μειώσει σε μονοψήφιο τη διαφορά, με το σκορ στο 20′ να είναι 46-33 υπέρ των Τούρκων.

Μετά την ανάπαυλα όμως, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε τελείως διαφορετικός και ανεβάζοντας την απόδοσή του και στις δύο πλευρές του παρκέ, δεν άργησε να κάνει ξανά ντέρμπι το ματς. Οι Πειραιώτες “έπνιξαν” την τουρκική ομάδα στην άμυνά τους και της επέτρεψαν μόλις 12 πόντους, ενώ στην επίθεση, με τον Παπανικολάου πραγματικό ηγέτη και τον Πίτερς να φθάνει τους 16 πόντους, μείωσαν σε 58-57 στο 30′.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και καλάθι καλάθι μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Παπαγιάννης πέτυχε 8 πόντους στα τελευταία λεπτά για τη Φενέρμπαχτσε, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε δύο μεγάλα τρίποντα με Γκος και Πίτερς για να έχει την τελική επίθεση δική του στο ματς. Σε αυτή όμως, ο Γκος αστόχησε σε φλότερ και ο Μιλουτίνοφ σε φόλοου για την ισοφάριση, με την τουρκική ομάδα να πανηγυρίζει τη νίκη με 79-77.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 46-33, 58-57, 79-77

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.