ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η Euroleague «αποθέωσε» τον Εργκίν Αταμάν για τις 200 νίκες που συμπλήρωσε με ένα αφιέρωμα (βίντεο)

Μόλις επτά προπονητές έχουν καταφέρει να αριθμούν 200+ νίκες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης

Η Euroleague «αποθέωσε» τον Εργκίν Αταμάν για τις 200 νίκες που συμπλήρωσε με ένα αφιέρωμα (βίντεο)

Ο Εργκίν Αταμάν μετά τη επικράτηση του Παναθηναϊκού σε βάρος της Βίροτυς Μπολόνια, κατάφερε να συμπληρώσει 200 νικηφόρους αγώνες ως προπονητής σε επίπεδο Euroleague, με τον Τούρκο τεχνικό να μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ τεχνικών.

Και αυτό διότι όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της Euroleague, μόλις επτά προπονητές έχουν καταφέρει να αριθμούν 200+ νίκες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης, με τον Αταμάν να είναι το τελευταίο μέλος που μπαίνει σε αυτό το γκρουπ.

Μάλιστα ο 57χρονος Αταμάν ο οποίος έχει κατακτήσει το τρόπαιο δυο φορές, ως τεχνικός της Ανατολού Εφές, έφτασε το εν λόγω επίτευγμα μετά από 397 παιχνίδια.

«Ο Τούρκος προπονητής είχε πολλούς λόγους να πανηγυρίζει καθώς η ομάδα του κέρδισε το τρίτο σερί παιχνίδι της. Πρόσθεσε ένα ακόμη ορόσημο στην εντυπωσιακή καριέρα του στην EuroLeague, καθώς ο Παναθηναϊκός στάθηκε δυνατός με μια εντυπωσιακή νίκη με 90-76 επί της Βίρτους Μπολόνια.

Αυτός ο θρίαμβος σηματοδότησε την 200η νίκη του Αταμάν μέχρι σήμερα στην EuroLeague και ήταν επίσης μια επίδοση που έδειξε ότι το νέο σχέδιο του Παναθηναϊκού αρχίζει να κυλάει πραγματικά», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο Αταμάν πλέον «εντάχθηκε σε μια αποκλειστική ομάδα προπονητών με 200 νίκες στην EuroLeague, και έγινε μόλις ο έβδομος άνθρωπος που πέτυχε το κατόρθωμα. Κορυφαίος όλων των εποχών σε νίκες είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 339 και ακολουθούν οι Ετόρε Μεσίνα (302), Τσάβι Πασκουάλ (241), Πάμπλο Λάσο (239), Δημήτρης Ιτούδης (217) και Ντούσκο Ιβάνοβιτς (206).»

Ο 57χρονος Αταμάν, ο οποίος διανύει τη 17η σεζόν προπονητής της EuroLeague, έφτασε στο επίτευγμα των 200 νικών στο 397ο παιχνίδι του ως πρώτος προπονητής στη διοργάνωση.

Συνολικά, 11 από τις νίκες του ήρθε με την Σιένα (2002-03), 22 με τη Φενέρμπαχτσέ (2003-06), πέντε με τη Μπολόνια (2006-07), 10 στην πρώτη του με την Ανατολου΄Εφές (2008-10), 30 με τη Γαλατασαράι (2013-15, 2016-17), 117 στη δεύτερη περίοδο του στην Εφές (2017-23) και τώρα πέντε με τον Παναθηναϊκό» αναφέρει χαρακτηριστικά η Euroleague.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.