ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιστορικά παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία (φωτό)

Έσπασε τα κοντέρ η δημοπρασία των “Bred” Air Jordan 13s που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν

Ιστορικά παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία (φωτό)

Σύμφωνα με την ενημέρωση του οίκου δημοπρασιών, Sotheby’s, τα συγκεκριμένα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν είναι τα «πιο ακριβά αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ».

Ο Μάικλ Τζόρνταν κατάφερε να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «βασιλιά» των δημοπρασιών για συλλεκτικά αθλητικά είδη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για αθλητικά παπούτσια (1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2021).

Τα Air Jordan XIII (“Black and Red”) που φορούσε ο G.O.A.T. του παγκόσμιου αθλητισμού στον τελευταίο τίτλο των Σικάγο Μπουλς το 1998 πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Τα παπούτσια αυτά ξεχώρισαν στο… Last Dance του Μάικλ Τζόρνταν, δηλαδή στο τελευταίο πρωτάθλημα ΝΒΑ που κατέκτησαν οι Σικάγο Μπουλς, το 1998, εναντίον των Γιούτα Τζαζ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζόρνταν τα φορούσε στον δεύτερο τελικό, στο παρκέ του Σολτ Λέικ Σίτι, όπου οι “Ταύροι” είχαν αναδειχθεί νικητές με 93-88, χάρη στους 37 πόντους του «αέρινου».

Θυμίζουμε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν έχει και το ρεκόρ σε δημοπρασία για την πιο ακριβή φανέλα (10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022).

Να σημειωθεί ότι ο οίκος Sotheby’s δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τον πωλητή ή τον αγοραστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.