ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μουντομπάσκετ 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Στις 29 Απριλίου θα διεξαχθεί η κλήρωση

Μουντομπάσκετ 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, στις 29 Απριλίου στις Φιλιππίνες και στη Μανίλα, με την Εθνική Ελλάδος να τοποθετείται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Μαζί της στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας είναι οι Ιταλία, Γερμανία και Βραζιλία, κάτι που σημαίνει πως δεν θα κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με αυτές τις τρεις εθνικές ομάδες.

Τα γκρουπ δυναμικότητας σχηματίστηκαν βάσει του ranking της FIBA και με γεωγραφικά κριτήρια. Δεν μπορούν να υπάρξουν στους ομίλους πάνω από μία ομάδες από Αμερική, Αφρική, Ασία και Ωκεανία, αλλά και πάνω από δύο από την Ευρώπη.

Τέσσερις όμιλοι, από τον 1ο ως τον 4ο, θα γίνουν στη Μανίλα των Φιλιππίνων, άλλοι δύο στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και άλλοι δύο στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ να προκρίνονται στη δεύτερη φάση των ομίλων, από όπου επίσης περνούν οι δύο πρώτοι και αρχίζουν τα νοκ άουτ από τα προημιτελικά ως τον τελικό.

To Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου με 10 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Φιλιππίνες, Ισπανία, ΗΠΑ, Αυστραλία
2ο: Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία, Λιθουανία
3ο: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Βραζιλία
4ο: Καναδάς, Βενεζουέλα, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο
5ο: Ιράν, Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία
6ο: Κίνα, Λετονία, Μεξικό, Γεωργία
7ο: Ιορδανία, Ιαπωνία, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού
8ο: Λίβανος, Αίγυπτος, Νότιο Σουδάν, Πράσινο Ακρωτήρι

Οι ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθεί η Ελλάδα από το κάθε γκρουπ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το πρώτο seed: Φιλιππίνες, ΗΠΑ, Αυστραλία
Από το πέμπτο seed: Ιράν, Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία
Από το έβδομο seed: Ιορδανία, Ιαπωνία, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.