ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΝΒΑ: Μειώνεται το όριο ηλικίας στο draft από το 2024

Από τα 19 στα 18 έτη

ΝΒΑ: Μειώνεται το όριο ηλικίας στο draft από το 2024

Η Ένωση παικτών του NBA και η διοργανώτρια αρχή της Λίγκας, αναμένεται να συμφωνήσουν για την μείωση του ορίου ηλικίας στα ντραφτ από τα 19 στα 18 έτη, «ανοίγοντας τον δρόμο» για άτομα που τελειώνουν το Κολέγιο, ώστε να συμμετέχουν απευθείας στη διαδικασία.

Το μειωμένο όριο ηλικίας για θα τεθεί σε ισχύ ήδη από το ντραφτ του 2024, ενώ ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ δήλωσε τον Ιούλιο ότι ήταν «θετικός» για την αλλαγή του κανονισμού και έτοιμος να υποδεχθεί ακόμα πιο νέους παίκτες, σύμφωνα με το Athletic.

Το ΝΒΑ έθεσε το όριο ηλικίας για το ντραφτ στα 19 έτη το 2005. Έτσι οι ιδιοκτήτες ομάδων άρχισαν να επενδύουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε εφήβους που είχαν τελειώσει τις σπουδές τους δύο χρόνια πριν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο απο το 2005, το αθλητικό τοπίο έχει υποστεί δραματικές αλλαγές και άνοιξε περισσότερες πόρτες για τους 18χρονους να βγάλουν χρήματα πριν καν φτάσουν στο ΝΒΑ. Η μεγαλύτερη αλλαγή έγινε τον Ιούνιο του 2021, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε με μια απόφαση-ορόσημο ότι το NCAA δεν μπορούσε να περιορίσει τις πληρωμές που σχετίζονται με την εκπαίδευση σε φοιτητές-αθλητές. Έτσι οι παίκτες κολεγίου μπορούν να εγκαταλείψουν το κολέγιο και να κερδίσουν χρήματα μπαίνοντας στην G League ή παίζοντας εκτός των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.