ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Γ.Σιγάλας εξηγεί το παρασκήνιο της ιστορίας με το μπουκάλι που του είχε πετάξει ο Γ.Ιωαννίδης (βίντεο)

«Αυτό βασικά ήταν το πιο απλό επεισόδιο»

Ο Γ.Σιγάλας εξηγεί το παρασκήνιο της ιστορίας με το μπουκάλι που του είχε πετάξει ο Γ.Ιωαννίδης (βίντεο)

Σεζόν 1992-93 και ο Ολυμπιακός του Γιάννη Ιωαννίδη παίζει στην Ευρωλίγκα, όπου αντιμετωπίζει εκτός έδρας στην Ιταλία την Μπένετον Τρεβίζο που έχει στις τάξεις της τον Τόνι Κούκοτς.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Γιάννης Ιωαννίδης αναθέτει στον Γιώργο Σιγάλα ή “Ράμπο” να μαρκάρει τον Κροάτη.

Καταφέρνει να μην δεχτεί πόντο αλλά ο Κούκοτς τον “χρεώνει” με τρία φάουλ. Ο Ιωαννίδης τον κάνει αλλαγή και λίγα λεπτά μετά, όταν ο Κούκοτς σκοράρει κατά βούληση γυρίζει προς τον πάγκο και πετάει το μπουκάλι προς το μέρος του Σιγάλα.

Ο Έλληνας αμυντικός είχε προβλέψει την κίνηση του Ιωαννίδη, μίλησε στον Φασούλα, αλλά εκείνος δεν κατάλαβε.

Πολλά χρόνια μετά ο Γιώργος Σιγάλας, ο πρωταγωνιστής εκείνης της στιγμής, εξήγησε τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ:

«Αυτό βασικά ήταν το πιο απλό επεισόδιο. Εγώ μάρκαρα τον Κούκοτς. Δεν είχε βάλει πόντους μέχρι το 12,13′ του πρώτου ημιχρόνου. Έκανα όμως 3ο φάουλ και έπρεπε να με αλλάξει. Μπαίνει ο Σταμάτης.

Ο Κούκοτς βάζει 11 σερί πόντους. Στο 2ο τρίποντο τον βλέπω και αρχίζει και γυρίζει. Ο Ιωαννίδης τις περισσότερες φορές δεν τα έβαζε με αυτόν που έκανε το λάθος αλλά με κάποιους άλλους που περίμενε να βοηθήσουν να μην γίνει το λάθος.

Άρα εκείνη τη στιγμή έφταιγα εγώ που είχα κάνει το 3ο φάουλ. Και είπα στον Παναγιώτη (Φασούλα): «μάζεψε το μπουκάλι από εκεί».

Έτυχε το μπουκάλι να μείνει εκεί από το τάιμ άουτ αλλά δεν πρόλαβε ο Παναγιώτης. Δεν κατάλαβε. Μόλις έβαλε και τον 11ο πόντο ο Κούκοτς κάνει έτσι και το μπουκάλι πήγε απέναντι».

@edailygr Στο νέο Τρίποντο από τα Αποδυτήρια ο Γιώργος Σιγάλας μιλάει για τον Γιάννη Ιωαννίδη, εξηγεί γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό, τη μεταγραφή του στην Ιταλία και τη δεύτερη καριέρα του μετά την επάνοδό του στην Α1. Συγκρίνει τον Ολυμπιακό του 1997 με τον σημερινό και φτιάχνει την καλύτερη 5αδα. Απολαυστικός, χειμαρρώδης, κανονικός Ράμπο… Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο Spotify. #edailygr #sigalas #giorgossigalas #olympiakos #olympiakosbc #basketball #greekbasketball #triponto #tripontoaptaapoditiria ♬ πρωτότυπος ήχος – E-Daily.gr
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.