ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία πρόκριση στο Final 4 – Επικράτησε επί της Μπαρτσελόνα με 63-59 στην Ισπανία

Πάνε Βερολίνο οι «Ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία πρόκριση στο Final 4 – Επικράτησε επί της Μπαρτσελόνα με 63-59 στην Ισπανία

Με εξαιρετική άμυνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», οι ερυθρόλευκοι είδαν τον Σακίλ ΜακΚίσικ να αναλαμβάνει τον επιθετικό ρόλο και τον Κώστα Παπανικολάου να ευστοχεί στην κρίσιμη βολή, εξασφαλίζοντας μια εκπληκτική νίκη επί της Μπαρτσελόνα που τους οδηγεί στο Final-Four της Euroleague και σε μια επική αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη ρεβάνς του περσινού τελικού.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν καθοριστικός, κρατώντας τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι κατά τις δύσκολες στιγμές του.

Η Ευρώπη πρέπει να το ακούσει: Η Ελλάδα είναι πίσω με δύο ομάδες στο Final-Four!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στην άμυνα, αλλά αυτό ήταν το μόνο θετικό. Ο Τόμας Γουόκαπ αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίς με δύο φάουλ, αλλά η ομάδα δεν υστέρησε στα αμυντικά της καθήκοντα. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν στην επίθεση, με δισταγμό, αστοχία στα σουτ και λάθη που οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς από την Μπαρτσελόνα. Το δεύτερο φάουλ του Λαπροβίτολα, ο οποίος ήταν ο κύριος επιθετικός πόλος των γηπεδούχων, ήταν μια θετική εξέλιξη.

Παρά την αμυντική επιτυχία (μόλις 12 πόντοι επιτράπηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο), η επίθεση παρέμεινε χωρίς ρυθμό. Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν πάλι άστοχος, με τον Ολυμπιακό να καταλήγει με μόλις 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Παπανικολάου σημείωσε το μοναδικό τρίποντο για την ομάδα, που βρήκε μόνο δύο ακόμη δίποντα (1/6 τρίποντα, 2/8 δίποντα, 3 ασίστ, 6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο).

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεχώρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο, προστατεύοντας εξαιρετικά το καλάθι και κερδίζοντας τις μάχες απέναντι στον Βίλι Ερνανγκόμεθ. Αντίθετα, ο Φιλίπ Πετρούσεφ δεν είχε καλή απόδοση, αναγκάστηκε να πάει στον πάγκο με δύο φάουλ και αντικαταστάθηκε από τον Πίτερς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ της Μπάρτσα, κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω της εξαιρετικής δουλειάς του Πετρούσεφ σε αυτόν τον τομέα. Παρόλα αυτά, τα ποσοστά στα δίποντα βελτιώθηκαν, ενώ τα ποσοστά της Μπάρτσα στα τρίποντα μειώθηκαν δραστικά, γεγονός που επέτρεψε στους Πειραιώτες να κλείσουν το ημίχρονο με μόλις δύο πόντους διαφορά (27-25).

Ο Ολυμπιακός επιδίωκε τα τρίποντα κατά την τρίτη περίοδο, με τον Πετρούσεφ να παίρνει τη θέση του Πίτερς. Τα σουτ από την περιφέρεια αποτελούσαν πρόβλημα για και τις δύο ομάδες. Φάνηκε ότι μια σειρά από δύο ή τρία συνεχόμενα τρίποντα θα μπορούσαν να καθορίσουν το αποτέλεσμα. Έπειτα από ένα τρίποντο του Αμπρίνες που έφερε προβάδισμα οκτώ πόντων, ο Γουόκαπ ανταπέδωσε με το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού από την πρώτη περίοδο, το οποίο ακολούθησε από ένα ακόμη του Παπανικολάου.

Η απώλεια συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης ήταν έκδηλη σε μια φάση τέσσερις εναντίον ενός, όπου ο Πετρούσεφ έχασε την μπάλα, και ο Κάνααν έκανε λάθη και άστοχες βολές. Παρ’ όλα αυτά, ο Κώστας Παπανικολάου με ένα τρίποντο ισοφάρισε σε 40-40. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα με τον Γκος και τον Πετρούσεφ, οπότε το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη νίκη μέσω της άμυνας και του ΜακΚίσικ. Στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Ρούμπιο συνέχισε την εξαιρετική του παρουσία στην άμυνα, ενώ οι ερυθρόλευκοι αναζητούσαν κάποιον που θα έφερνε αλλαγή στην αδύναμη και μονότονη επίθεσή τους. Ο Μπαρτζώκας απέκλεισε τον Πίτερς από το παιχνίδι, επικεντρώνοντας στην άμυνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Λαπροβίτολα κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Πετρούσεφ, και η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (47-42).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει τη Μπάρτσα στους 47 πόντους για αρκετή ώρα (με τον Παπανικολάου να αντικαθιστά τον Πετρούσεφ), αλλά δεν μπόρεσε να προηγηθεί μέχρι ο ΜακΚίσικ να σκοράρει ένα κρίσιμο τρίποντο, πέντε λεπτά πριν το τέλος (47-49). Ο Αμπρίνες ισοφάρισε, αλλά η επίθεση πάλι κόλλησε. Ο ΜακΚίσικ ξεκόλλησε την κατάσταση με ένα τρίποντο και φάουλ, αν και αστόχησε στη βολή. Μετά από άλλη μια επιτυχημένη άμυνα, ο “Shaq-Attack” διεύρυνε το προβάδισμα σε +5 (49-54) με τον αρχηγό να προσθέτει άλλους τρεις πόντους.

Ο Μουσταφά Φαλ αστόχησε σε δύο βολές για το +10, αλλά και ο Αμπρίνες αστόχησε σε μία (50-57) με 1:54′ να απομένουν. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα. Ο Μιλουτίνοφ τελείωσε το παιχνίδι με ένα κάρφωμα, αφού ο Γκριμάου δεν έδωσε εντολή για φάουλ. Ο Αμπρίνες μείωσε τη διαφορά με δίποντο, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στις βολές.

Ο Κάνααν, που είχε μπει στο παιχνίδι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ευστόχησε στις βολές του. Ο Παπανικολάου επίσης σκόραρε μετά από ένα εντυπωσιακό κλέψιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 12-9, 27-25, 40-40, 59-63

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.