ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 75-57: Άνετη νίκη για τους Πειραιώτες

Με δεύτερη σερί νίκη του επέτρεψε σε θετικό ρεκόρ στη διοργάνωση

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 75-57: Άνετη νίκη για τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 75-57 την Αναντολού Εφές, για την 5η αγωνιστική της Euroleague και με τη δεύτερη σερί νίκη του, επέτρεψε σε θετικό ρεκόρ στη διοργάνωση.

Με εκπληκτική άμυνα σε όλο το ματς, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και τα δικά του κενά σημεία στην επίθεση, για να “διαλύσει” τελικά την Αναντολού Εφές, έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Κορυφαίος όλων ο Παπανικολάου με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός έφθασε έτσι το 3-2 στην κατάταξη της Euroleague, ρίχνοντας παράλληλα την τουρκική ομάδα στο 2-3, μετά από πέντε αγώνες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με τον Πίτερς να πετυχαίνει 5 πόντους στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια οι δύο ομάδες έδωσαν… ρεσιτάλ αστοχίας και το σκορ παρέμεινε χαμηλά. Οι Πειραιώτες δεν έχασαν πάντως στιγμή το προβάδισμα και βρέθηκαν με το 17-14 υπέρ τους στο 10′.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός “κλείδωσε” ακόμη περισσότερο την Εφές στην άμυνα του και οι Τούρκοι “ίδρωσαν” για να φθάσουν τους 11 πόντους. Οι Πειραιώτες βρήκαν όμως λύσεις μόνο με ένα ξέσπασμα του Λαρεντζάκη και έτσι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ, για το 33-25 του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα, οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι επιθετικά και με τον Παπανικολάου να φθάνει τους 14 πόντους, έφθασαν εύκολα σε διψήφια διαφορά. Κάνααν και Πίτερς βρήκαν μάλιστα και σουτ από μακριά, για να κλείσει το σκορ στο 61-43, με ένα buzzer beater τρίποντο του Αμερικανού φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το… πόδι από το γκάζι ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο και με πλουραρισμό στην επίθεση και υποδειγματικές άμυνες, οδήγησε τη διαφορά ακόμη και πάνω από τους 20 πόντους. Το τελικό 75-57 ήρθε έτσι με τους Τούρκους να μειώνουν χωρίς αξία στο φινάλε και τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν την 3η νίκη τους σε πέντε αγώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-25, 61-43, 75-57

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.