ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 87-86: Νίκησε την «Βασίλισσα» μετά από 4 χρόνια

Αποχαιρέτησε με χαμόγελο το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 87-86: Νίκησε την «Βασίλισσα» μετά από 4 χρόνια

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 87-86 της Ρεάλ Μαδρίτης στην 33η αγωνιστική της Euroleague, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, με τον Παπαγιάννη να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση.

Ο σέντερ του Τριφυλλιού ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 τάπες, βοηθώντας την ομάδα του Πρίφτη να κλείσει με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στην Ευρώπη.

Εξαιρετικοί και οι Παπαπέτρου και Νέντοβιτς με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ λύσεις έδωσαν και οι Έβανς και Μέικον, με τον Σαντ Ρος να πετυχαίνει το πιο κρίσιμο τρίποντο του αγώνα. Ερτέλ και Γιουλ “πάλεψαν” στο τέλος για την ανατροπή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, με τον Νέντοβιτς να αρχίζει «ζεστός» την αναμέτρηση και τον Παπαγιάννη να «κρύβει» το καλάθι στην άμυνα. Ο Έλληνας σέντερ νίκησε κατά κράτος τον Ταβάρες στο ξεκίνημα του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» δέχθηκαν μόλις 11 πόντους στο δεκάλεπτο, με το σκορ στο 22-11.

Οι Μαδριλένοι βελτιώθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ουρουγουανό σέντερ να βρίσκει πόντους με επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τους Έβανς και Παπαπέτρου, διατηρώντας το προβάδισμά τους στο ματς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε μάλιστα με +9 για το Τριφύλλι και σκορ 41-32.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε όμως καλά και το δεύτερο ημίχρονο και πήρε ξανά διψήφια διαφορά, αλλά ένα μπλακ άουτ στο τέλος του δεκαλέπτου, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να «τρέχει» σερί 15-5, έφερε το ματς στο καλάθι, πριν «γράψει» το 59-54 στο 30′ ο Παπαπέτρου με φοβερό buzzer beater.

Με τον Μέικον να δίνει όμως νέες βοήθειες στο σκοράρισμα, οι «πράσινοι» αύξησαν ξανά το προβάδισμά τους και έφθασαν ακόμη και στο 76-63, αλλά η «Βασίλισσα» απάντησε με «καταιγισμό» από τρίποντα. Ρούντι Φερνάντεθ, Ερτέλ και Γιουλ λίγο έλειψε να κάνουν ντέρμπι το ματς, αλλά ένα καθοριστικό τρίποντο του Σαντ Ρος έκανε το 83-75 και «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να σκοράρει από μακριά, αλλά παρά τις χαμένες βολές των Κασελάκη και Παπαπέτρου, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 87-86, χωρίς να “απειλήσει” όμως την επικράτηση του Τριφυλλιού.

Τα δεκάλεπτα: 22-11 41-32, 59-54, 87-86.

Τα στατιστικά των παικτών

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Μέικον 9 (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ασίστ), Παπαγιάννης 18 (9/11 δίποντα, 0/1 βολή, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 5 μπλοκ), Καββαδάς 4, Παπαπέτρου 15 (5/8 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 2/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Κασελάκης 3, Νέντοβιτς 13 (3/8 τρίποντα, 6 ασίστ), Έβανς 13 (3/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές), Μαντζούκας 3 (1), Σαντ Ρος 9 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Γουίλιαμς – Γκος (0/3 δίποντα), Κοζέρ 2, Ερτέλ 18 (2/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Φερνάντεθ 9 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντεκ 12 (2), Πουαριέ 6 (3/5 δίποντα), Ταβάρες 12 (5/11 δίποντα, 2/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Γιουλ 15 (3/8 τρίποντα, 5 ασίστ), Γιαμπουσέλε (0/3 σουτ, 6 ριμπάουντ), Τόμπκινς 8 (2), Τέιλορ 4 (0/3 τρίποντα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.