ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Περιστέρι bwin – ΠΑΟΚ 64-49: Εύκολα στην 3η θέση η ομάδα του Β.Σπανούλη

Το Περιστέρι bwin επικράτησε του ΠΑΟΚ στον μικρό τελικό στη Ρόδο

Περιστέρι bwin – ΠΑΟΚ 64-49: Εύκολα στην 3η θέση η ομάδα του Β.Σπανούλη

Το Περιστέρι bwin έκλεισε νικηφόρα την παρουσία του στο Super Cup της Ρόδου και έκανε την καλύτερη πρόβα τζενεράλε πριν από το τζάμπολ της Basket League την επόμενη εβδομάδα. Επικράτησε στο… ρελαντί του ΠΑΟΚ στον μικρό τελικό, με τον «δικέφαλο» να ολοκληρώνει την παρουσία του στο σμαραγδένιο νησί με 0/2.

Ο Νίκος Χουγκάζ με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, σ’ ένα ματς όπου οι «κυανοκίτρινοι» στηρίχθηκαν πολύ στην άμυνά τους, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν άστοχοι εντός παιδιάς έχοντας μόλις 15/51 σουτ και ποσοστό της τάξεως του 29%.

«Διψήφιοι» για το Περιστέρι ήταν επίσης οι Μήτρου-Λονγκ (11π.) και Ράγκλαντ (11π.) ενώ από τον ΠΑΟΚ διασώθηκε ο ΜακΝις (12π.)

Ήταν ολοφάνερο ότι οι δύο ομάδες ήθελαν να παίξουν τόσο… όσο χρειαζόταν μία εβδομάδα πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος.

Το Περιστέρι bwin ξεκίνησε καλύτερα το ματς και με τον Νίκο Χουγκάζ να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες βρέθηκε στο +7 (17-10) λίγο πριν από το πρώτο δεκάλεπτο.

Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +9 για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου (23-14), την ώρα που ο (για άλλη μια φορά) εξαιρετικός Τζαμάνι ΜακΝις προσπαθούσε να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μέσα στο ματς.

Ένα τρίποντο του Μπελιάουσκας στο 13′ έφερε τον «δικέφαλο» σε απόσταση δύο κατοχών (23-19). Όμως και πάλι. Ο Χουγκάζ συνέχισε το… βιολί του και ηγήθηκε ώστε το Περιστέρι να φτάσει στο +13 (34-21) με επιμέρους 11-2.

Το πρώτο μισό του αγώνα έκλεισε με την ομάδα των δυτικών προαστίων να προηγείται με 41-26 έχοντας επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στο ματς.

Ο ΜακΝις (10π.) δεν είχε στηρίγματα στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Χουγκάζ ήταν εξαιρετικός έχοντας κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα με 18 πόντους (2/3δίπ., 4/6τρ., 2/2β.) Συνολικά το Περιστέρι είχε 7/12 δίποντα, 7/16 τρίποντα και 6/7 βολές, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ άστοχος με μόλις 7/25 εντός παιδιάς, εκ των οποίων 1/10 τρίποντα!

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και το Περιστέρι bwin κρατούσε σταθερά διψήφια διαφορά στο σκορ και μάλιστα εκτοξεύθηκε στο +20 (50-30 στο 27′).

Έκτοτε η… σεμνή τελετή του μικρού τελικού άρχισε να λαμβάνει τέλος στη Ρόδο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει μέσα από την άμυνα του, με την 3η περίοδο να κλείσει στο 53-37. Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε απλά και μόνο μια τυπική διαδικασία με το Περιστέρι να φτάνει στην άνετη επικράτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.